1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ruoka-apu

Avustusjärjestö Hope ry keskeytti vaatelahjoitustoimintansa – välittää nyt ruoka-apua lapsiperheille

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila ennakoi, että apua tarvitsevien määrä kasvaa koronakriisin edetessä ja vielä sen jälkeen.

Tavallisesti Hope ry tukee perheitä vaate- ja tavaralahjoitusten avulla. Kuvituskuva. Kuva: Yle / Niklas Mäkinen

Avustusjärjestö Hope ry on aloittanut ruoka-avun välittämisen taloudellisesti tiukilla oleville lapsiperheille. Samalla yhdistys keskeytti sen normaaliin toimintaan kuuluvat vaate- ja tavaralahjoitukset koronakriisin vuoksi.

Hope ry kertoo sähköpostitiedotteessaan, että ruoka-apu on yhdistykselle uusi toimintamuoto, jonka vapaaehtoiset käynnistivät ripeästi.

Hopen paikallistoimijoiden vapaaehtoiset toimittavat perheille lahjoituksena saatuja lahjakortteja ja ruokakasseja. Valtakunnallisesti järjestö on antanut ruoka-apua muutaman viikon aikana yli 2 000 perheelle noin 135 000 euron arvosta. Lahjoituksia se on saanut sekä yrityksiltä että yksityishenkilöiltä.

Puhelimitse tavoitettu Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo, että Hämeenlinnassa ruoka-apua on saanut noin 50 perhettä.

– Moni perheistä on sellaisia, joiden tilanne oli tiukka jo ennen koronakriisiä. Olemme yhdistyksessä valmistautuneet siihen, että avun tarvitsijoiden määrä kasvaa vielä koronakriisin jälkeenkin, kertoo Hostila.

Hostilan mukaan Hope ry avustaa vuosittain noin 8 000 perhettä ympäri Suomen.