Kesätyöntekijöitä tarvitaan jopa puolet vähemmän kuin normaalisti

Esimerkiksi Osuuskauppa Hämeenmaa palkkaa huomattavasti vähemmän kesätyöntekijöitä kuin normaalisti.

kesätyö
Kassa Prisma Kaaren tiloissa Helsingin Kannelmäessä.
Osuuskauppa Hämeenmaa palkkaa kesätöihin huomattavasti vähemmän kuin edellisvuosinaHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kesätöiden etsiminen saattaa tänä keväänä olla tavallistakin haasteellisempaa. Tavallisesti nuoret ovat esimerkiksi Hämeenlinnassa voineet käydä nuorten palvelupiste Ohjaamossa järjestelemässä kesätyöasioitaan, mutta nyt Ohjaamokin on kiinni. Monet työnantajat eivät myöskään tiedä, voivatko ne tarjota nuorille kesätyötä.

Hämeessä suuri kesätyöllistäjä on perinteisesti Osuuskauppa Hämeenmaa. Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti sanoo, että epävarmasta tilanteesta huolimatta joitakin kesätyöntekijiöitä voidaan vielä ottaa töihin. Ensi kesäksi Hämeenmaa palkkaa 300–400 kesätyöntekijää, kun normaalisti heitä on otettu tuhatkunta.

Kiinni menneistä yksiköistä henkilökuntaa marketteihin

Henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahden mukaan nuorten kesätyöntekijöiden määrää vähentää nyt muun muassa se, että marketteihin on siirtynyt iso joukko hotellien ja ravintoloiden henkilökuntaa.

– Tietenkin asiaan vaikuttaa se, miten koronatilanne kaikkiaan nyt elää. Kesätyöntekijöiden määrä on pienempi kuin edelliskesinä, mutta toisaalta me olemme jo työllistäneet todella paljon työntekijöitä kiinni menneistä yksiköistä marketteihin, kertoo henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti.