Otkes julkaisee onnettomuusraportin Iisalmen bussionnettomuudesta ensi viikolla – varusmiehiä kuljettanut linja-auto suistui tieltä sunnuntaina

Bussissa oli 45 matkustajaa, joista osa sai onnettomuudessa lieviä vammoja.

Linja-auto-onnettomuudet
Kuvassa on onnettomuusbussi kyljellään pellolla.
Onnettomuustutkintakeskukselta saatu valokuva onnettomuudesta, jossa varusmiehiä lomalle kuljettanut bussi suistui tieltä ulosajossa Iisalmessa Pohjois-Savossa sunnuntai-iltana 12. huhtikuuta 2020Onnettomuustutkintakeskus

Onnettomuustutkintakeskus ei aio käynnistää varsinaista tutkintaa Iisalmessa sunnuntaina sattuneesta onnettomuudesta, jossa varusmiehiä kuljettanut linja-auto suistui tieltä ja kaatui kyljelleen.

Tutkinnanjohtaja Kai Valonen Otkesista kertoo, että alustava tutkinta onnettomuudesta riittää. Raportti tutkinnasta julkistetaan ensi viikolla.

– Bussin sisälle ei ole vielä päästy, mutta sieltä ei ole odotettavissa mitään suurempia löydöksiä. Ajopiirturin tietoja ei myöskään vielä ole, Valonen kertoo keskeneräisestä tutkinnasta.

Valosen mukaan Otkes on tehnyt aikaisemmin useita tutkimuksia linja-auto-onnettomuuksia, joista tuorein on Kuopion bussiturmatutkinta.

– Olemme tehneet myös teematutkinnan, johon koottiin useita linja-auto-onnettomuuksia. Tässä raportissa voidaan todennäköisesti hyödyntää suosituksia, joita on annettu jo muiden tutkintojen tiimoilta, Valonen sanoo.

Sunnuntainen bussionnettomuus sattui Pielavedentiellä Peltosalmella. Kyydissä oli 45 varusmiestä, joista 13 vietiin tarkastettavaksi sairaalaan. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa vakavasti.

Bussi kuljetti Kainuun prikaatin varusmiehiä lomalle.

Lue myös:

Varusmiehiä kuljettanut bussi suistui tieltä Iisalmessa – Otkes aloittaa alustavan tutkinnan turmasta