1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiustenhoito

Repsottaako tukka, vai leikkasitko itse ja säästit? Moni on luopunut parturikäynneistä – Jaa meille kuva koronatukastasi!

Monen kampaamoyrittäjän liikevaihto on tippunut roimasti, ja samalla suomalaiset ovat joutuneet itse tarttumaan saksiin.

hiustenhoito
Kvällssolen lyser upp en flickas hår, som är format som Musse Pigg-öron.
Moni on antanut hiusten kasvaa valtoimeneen poikkeusolojen aikana. Kuvituskuva. Yle/Linus Hoffman

Suomi on elänyt poikkeusoloissa yli kuukauden. Kansalaisia on pyydetty pysymään kotona mahdollisimman paljon – se alkaa pikku hiljaa näkymään kuontaloissa, mutta myös hiljentyneissä parturi-kampamoissa.

Kampaamoiden liikevaihdot ovat tippuneet paikoin jopa 80–90 prosenttia, sanoo hiusalan kattojärjestö Hiusyrittäjien toiminnanjohtaja Marja Pahkala.

– Paikkakunnilla, joissa tartuntoja on vähän, uskalletaan käydä vähän enemmän. Erityisesti ilman ajanvarausta toimivat parturi-kampaamot kärsivät tilanteesta.

Hallitus sulki ravintolat koronakriiisin keskellä, mutta muun muassa parturi-kampaamot saavat pitää ovensa auki. Silti moni yrittäjä on pistänyt liikkeensä ovet säppiin, sillä varauskalanterit ovat tyhjentyneet ja ajat peruuntuneet tai siirtyneet.

– Osalla ei yksinkertaisesti ole varaa pistää liikettä kiinni, sanoo toiminnanjohtaja Pahkala.

Sonja Kiseleff valmistautuu leikkaamaan Heikki Kiseleffin tukkaa
Ylen toimittaja Hessu Kiseleffin tukka vaatii siistimistä aika ajoin. Nyt saksiin tarttui puoliso, joka löysi ohjeet hiustenleikkuuseen Youtubesta. Heikki Kiseleff

Moni on miettinyt, miltä esimerkiksi tv-juontajat näyttävät, jos poikkeusolot jatkuvat kuukausitolkulla. Jotkut ovat jo ottaneet sakset omiin käsiinsä, ja siistineet kutreja. Kokenut kampaaja antoi vinkkejä HS:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), kuinka antaa ensiapua omalle kampaukselle.

Millaisiin toimenpiteisiin sinä olet ryhtynyt – vai annatko tukan tai parran kasvaa valtoimenaan? Eihän niitä juuri kukaan edes näe, kun tapaamisia ja tilaisuuksia on peruttu.

Miltä sinun korona-kuontalosi näyttää? Lähetä meille kuva! Päivitämme kuvia tähän artikkeliin.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi