Hyppää sisältöön

Repsottaako tukka, vai leikkasitko itse ja säästit? Moni on luopunut parturikäynneistä – Jaa meille kuva koronatukastasi!

Monen kampaamoyrittäjän liikevaihto on tippunut roimasti, ja samalla suomalaiset ovat joutuneet itse tarttumaan saksiin.

Moni on antanut hiusten kasvaa valtoimeneen poikkeusolojen aikana. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Linus Hoffman

Suomi on elänyt poikkeusoloissa yli kuukauden. Kansalaisia on pyydetty pysymään kotona mahdollisimman paljon – se alkaa pikku hiljaa näkymään kuontaloissa, mutta myös hiljentyneissä parturi-kampamoissa.

Kampaamoiden liikevaihdot ovat tippuneet paikoin jopa 80–90 prosenttia, sanoo hiusalan kattojärjestö Hiusyrittäjien toiminnanjohtaja Marja Pahkala.

– Paikkakunnilla, joissa tartuntoja on vähän, uskalletaan käydä vähän enemmän. Erityisesti ilman ajanvarausta toimivat parturi-kampaamot kärsivät tilanteesta.

Hallitus sulki ravintolat koronakriiisin keskellä, mutta muun muassa parturi-kampaamot saavat pitää ovensa auki. Silti moni yrittäjä on pistänyt liikkeensä ovet säppiin, sillä varauskalanterit ovat tyhjentyneet ja ajat peruuntuneet tai siirtyneet.

– Osalla ei yksinkertaisesti ole varaa pistää liikettä kiinni, sanoo toiminnanjohtaja Pahkala.

Ylen toimittaja Hessu Kiseleffin tukka vaatii siistimistä aika ajoin. Nyt saksiin tarttui puoliso, joka löysi ohjeet hiustenleikkuuseen Youtubesta. Kuva: Heikki Kiseleff

Moni on miettinyt, miltä esimerkiksi tv-juontajat näyttävät, jos poikkeusolot jatkuvat kuukausitolkulla. Jotkut ovat jo ottaneet sakset omiin käsiinsä, ja siistineet kutreja. Kokenut kampaaja antoi vinkkejä HS:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), kuinka antaa ensiapua omalle kampaukselle.

Millaisiin toimenpiteisiin sinä olet ryhtynyt – vai annatko tukan tai parran kasvaa valtoimenaan? Eihän niitä juuri kukaan edes näe, kun tapaamisia ja tilaisuuksia on peruttu.

Miltä sinun korona-kuontalosi näyttää? Lähetä meille kuva! Päivitämme kuvia tähän artikkeliin.