Keskimaa laajentaa aukioloaikojaan – tarvetta on erityisesti lisätä aukiolotunteja aamuun

Kaikki S-marketit laajentavat aukioloaikojaan, mutta Sale-myymälöiden aukioloajat vaihtelevat toimipaikkakohtaisesti.

Keski-Suomi
Keskimaan logo ikkunateippauksessa.
Antti Seppälä / Yle

Keskimaan markettien aukioloaikoja laajennetaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Kaikki Keskimaan S-marketit palvelevat nyt maanantaista lauantaihin aamukuudesta lähtien ja sunnuntaisin ovet aukeavat aamuyhdeksältä. Myös Palokan ja Keljon Prismat ovat laajentaneet aukioloaikojaan aamukuudesta puoleenyöhön saakka.

Sale-myymälöiden aukioloajat vaihtelevat toimipaikkakohtaisesti. Muun muassa Konneveden ja Toivakan Salet palvelevat toistaiseksi maanantaista lauantaihin aamukuudesta alkaen, ja Salet Kannonkoskella ja Uuraisilla aamuseitsemästä alkaen.

– Erityisesti aamun aukiolotunnit ovat olleet suosittuja poikkeustilan aikana. Haluamme helpottaa erityisesti riskiryhmien asiointia myymälöissämme aikaistamalla myymälöiden avauksia, taustoittaa market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Reima Loukkola.

Laajennettujen aukioloaikojen lisäksi Keskimaa on polkaissut käyntiin riskiryhmiin kuuluville henkilöille suunnatun Kauppa-apu-palvelun, jolla riskiryhmiin kuuluvat voivat tilata ja noutaa ruokaa käymättä kaupassa. Kauppa-apu-palvelu toimii ensimmäisessä vaiheessa neljässä S-marketissa: Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella.

Palvelu toimii verkkokaupassa ja puhelimitse. Kauppa-apu-palvelussa verkkokaupasta valitut tuotteet kerätään toimipaikassa valmiiksi kasseihin ja ne noudetaan tai toimitetaan sovittuna aikana. Jyväskylän alueella toimii vastaavanlainen Kauppakassi-palvelu Seppälän Prismasta ja Mestarin Herkusta käsin.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Suomessa: Epidemiaan varauduttu huolella myös vainajien osalta, Keski-Suomessa ensimmäinen koronakuolema, koronatestauksia tehdään nyt muuallakin kuin Jyväskylässä

Mitä kuntasi linjaa ja tiedottaa koronasta? Täältä löydät linkin suoraan kunnan korona-asioihin