1. yle.fi
  2. Uutiset

Törkeistä huumausainerikoksista rattijuopumuksiin yltävän rikosvyyhdin käsittely alkoi Pohjanmaalla

Rikosvyyhdissä on kymmenen syytettyä. Rikokset tapahtuivat pääasiassa Vaasassa, Isossakyrössä ja Pietarsaaressa.

Pohjanmaan käräjäoikeus
Istuntosalin ovi käräjäoikeudessa.
Pohjanmaan käräjäoikeus käsittelee rikosvyyhtiä kahden päivän ajan.Jonas Mastosalo / Yle

Pohjanmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään laajan rikosvyyhdin käsittely. Syytenimikkeiden lista on pitkä. Mukana on muun muassa viisi törkeää huumausainerikosta, kaksi törkeää rahanpesua, törkeä varkaus, ampuma-aserikoksia ja rattijuopumuksia.

Rikokset ovat tapahtuneet lähinnä Vaasassa, Isossakyrössä ja Pietarsaaressa. Haastehakemuksesta ilmenee, että seitsemän syytetyistä on hankkinut, pitänyt hallussaan ja myynyt huumeita eteenpäin. Mukana vyyhdissä on myös Wasa Teaterin rakennustyömaalla toukokuussa 2019 tapahtunut varkaus. Työmaalta vietiin runsaasti työkaluja ja teatterin tiloista 11 televisiota.

Rikosvyyhdin yksi päätekijöistä on epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista, kahdesta törkeästä rahanpesusta ja kahdesta rahanpesusta. Tälle miehelle syyttäjä vaatii 6 vuoden vankeusrangaistusta. Mies oli rikosten aikaan ehdonalaisessa vapaudessa.

Muille syytetyille syyttäjä vaatii eri mittaisia rangaistuksia kahden kuukauden ehdollisesta vankeudesta yli neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus on varannut asian käsittelyyn kaksi päivää.

Lue seuraavaksi