1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Millainen on tavallinen tiistai poliisilaitoksella? Sisä-Suomen poliisi julkaisee tänään Twitterissä uuden kuvan vartin välein

Kuvamaraton kertoo poliisin toiminnasta aamuvarhaisesta puoleen yöhön saakka.

Poliisi
Poliisi seisoo tilannekeskuksen ovella.
Sisä-Suomen poliisin Twitter-kuvamaratonilla kurkistetaan harvemmin nähtyihin paikkoihin. Tilannekeskuksen ovea raottaa vanhempi konstaapeli Henrik Halme. Sisä-Suomen poliisilaitos

Sisä-Suomen poliisilaitos raottaa tänään tiistaina arkeansa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) kuvamaratonilla. Kuvia poliisin työstä julkaistaan aamuseitsemästä keskiyöhön saakka.

– Tavoiteena on lisätä luottamusta ja läpinäkyvyyttä. Tämä on yksi tapa kertoa, että poliisi toimii normaalisti myös poikkeusoloissa, kertoo ylikonstaapeli, viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko.

Uusia kuvia on luvassa keskimäärin vartin välein. Sisä-Suomen poliisilaitos toimii Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, siihen kuuluu peräti 45 kuntaa. Kuvamaratonilla kurkistetaan useammalle poliisilaitoksen 16:sta asemasta.

Juurakko-Vesikon mukaan maratonilla näytetään perinteisten hälytystehtävien sijaan paljon sellaista, mitä ei aiemmin ole juurikaan näytetty tai kerrottu.

– Tavallinen kansalainen tuskin tietää, mitä tilannekeskuspäivystäjä tekee työkseen, millainen on poliisin rekisteröintihuone tai millaista tavaraa tulee takavarikkoon.

Ajatus kuvamaratonista syntyi ennen koronavirusta. Juurakko-Vesikon mielestä poikkeustila on hyvä aika tuoda esille sitä, että poliisin työ jatkuu ennallaan, myös valtioneuvoston viime viikolla julkistaman Suomi toimii -kampanjan hengessä.

– Olemme varautuneet keskustelemaan ihmisten kanssa kysymyksistä, joita julkaistut kuvat herättävät.