Vaasan keskussairaalassa 55 työntekijää karanteeniin – sairaalassa todettu kaksi tartuntaa, myös potilaita altistunut

Sairaalan työntekijöiden karanteenin takia on jouduttu erityisjärjestelyihin, muun muassa lomia on peruttu ja eläkeläisiä kutsuttu töihin.

koronavirus
Vaasan keskussairaalan akuuttiosaston pääsisäänkäynti.
Kaksi tartuntaa ja lukuisat altistumiset vaikuttavat lähipäivinä sairaalan toimintaan.Tuomo Rintamaa / Yle

Vaasan keskussairaalassa useita henkilöitä on altistunut koronavirustartunnalle. Sairaalassa todettiin pääsiäisen aikaan kaksi tartuntaa, ja altistuneissa on sekä potilaita että työntekijöitä.

Vaasan keskussairaala tiedottaa, että yhdellä muun vaivan takia sairaalan vuodeosastolla hoidettavana olleella potilalla on sairaalahoidon aikana todettu koronavirustartunta.

Lisäksi yksi keskussairaalan työntekijä, joka ei liity edelliseen tapaukseen, on todettu koronatartunnan saaneeksi. Hänen testituloksensa osoittautui positiiviseksi työvuoron jälkeen, jolloin hän on ehtinyt altistaa työssä ollessaan.

Lomia peruttu, eläkeläisiä töihin

Kaikkiin koronavirustartunnalle altistuneisiin henkilöihin on otettu yhteyttä ja tarvittaviin toimenpiteisiin on ryhdytty.

Altistuneita potilaita on ollut kuusi ja kaikkiin potilaisiin on jo otettu yhteydessä.

Kahden viikon karanteeniin on asetettu 55 keskussairaalan työntekijää. Työntekijöiden karanteeniajasta on jäljellä noin 10 päivää.

Poissaoloja on pystytty paikkaamaan muun muassa henkilökunnan sisäisillä siirtokuviolla. Töihin on kutsuttu myös lisähenkilökuntaa eläkkeellä olevista työntekijöistä. Lomia on lisäksi peruttu ja osastopaikkoja vähennetty. Aiemmin on jo vähennetty elektiivistä eli ei-kiireellistä toimintaa.

Lue uusimmat tiedot koronavirustilanteesta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus