KalPa ja KuPS leikkaavat palkkoja koronan aiheuttamassa talouskurimuksessa

Molemmat urheiluseurat tiedottavat, että päätökset palkanalennuksista tehtiin yhteisymmärryksessä.

koronaviruspandemia
Katsomo täynä Kuopiossa kun jännitetään voittaako KuPS mestaruuden.
Ennätysyleisö, yli 7000 katsojaa, seurasi viime lokakuussa KuPS–Honka-ottelua Kuopiossa.Sami Takkinen / Yle

Jääkiekkoliigassa pelaava KalPa leikkaa pelaajiensa ja valmennusjohdon palkkoja koronaviruspandemian aiheuttamien taloustappioiden lievittämiseksi, kuopiolaisseura kertoo kotisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo, että yt-neuvottelut sujuivat hyvin. Saksmanin mukaan palkkaleikkauksien suuruudesta ei anneta julkisuuteen tarkkoja lukuja.

Pelaajat ja valmennus suhtautuivat hänen mukaansa tilanteeseen ymmärtäväisesti.

– Meille organisaationa oli tärkeää, että saimme koko henkilökunnan tähän sopeutukseen mukaan. Meidän osalta nyt tarpeelliset sopeutukset on saatu tehtyä, joten nyt pääsemme suuntaamaan ajatukset tulevaisuuden rakentamiseen, Saksman kertoo.

Neuvotteluissa pelaajistoa edustanut Tommi Jokinen on tyytyväinen neuvottelujen lopputulemaan.

– Neuvottelut sujuivat todella mutkattomasti. Seura piti pelaajistoa koko ajan tietoisena, missä mennään, Jokinen kehuu.

KuPSissa palkat puolittuvat

Myös Kuopion Palloseura kertoo leikkaavansa pelaajien palkkoja. Yt-neuvottelujen osapuolet päätyivät yhteisymmärryksessä 50 prosentin määräaikaiseen palkanalennukseen. Se koskee kaikkia KuPSin mies- ja naispelaajia sekä joukkueiden valmennusryhmiä.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo joukkueen nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun), että ratkaisu oli paras mahdollinen niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin.

– Meille oli tärkeintä, ettei ketään tarvinnut lomauttaa ja tällä ratkaisulla pystymme varmistamaan kaikkien toimeentulon. Näin pystymme pitämään joukkueet ennallaan ja pääsemme valmistautumaan kauteen hyvistä lähtökohdista, kun kausi 2020 jossain vaiheessa alkaa, Heiskanen kommentoi.

Lue myös:

KalPan taustayhtiö irtisanoo kaksi ja lomauttaa 19 – pelaajien ja valmentajien tilannetta mietitään myöhemmin

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus