Yksinyrittäjätuki tulee mahdollisimman pian hakuun Lahdessa

Poikkeusajan yksinyrittäjätukea voi saada esimerkiksi yritystoiminnasta aiheutuviin tila- ja laitekustannuksiin.

yrittäjyys
Hiustenleikkausta
Jos olet lahtelainen yksinyrittäjä ja täytät hakuehdot, voit kohta hakea yksinyrittäjätukea.Ville Välimäki / Yle

Lahden kaupunginhallitus päätti tiistaisessa kokouksessaan hakea työ- ja elinkeinoministeriöstä määrärahaa yksinyrittäjätukeen. Lahdessa on yli 3 700 yksinyrittäjää.

Valtio on varannut valtakunnallisesti yksinyrittäjätukeen 250 miljoonaa euroa. Lahden osuus summasta on kaupungin laskelmien mukaan 4,66 miljoonaa euroa. Yrittäjä voi saada potista 2 000 euron suuruisen kertakorvauksen.

Tuen tarkoituksena on auttaa yksinyrittäjää selviytymään koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Harkinnanvarainen tuki myönnetään hakemusten perusteella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Harkinnanvaraista tukea voi saada yritystoiminnasta aiheutuviin kustannuksiin: esimerkiksi tila- ja laitekustannuksiin sekä kirjanpito- ja toimistomenoihin. Edellytyksenä on, että yrittäjän tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet nimenomaan koronan takia. Yrittäjällä pitää olla myös edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Lahden kaupunki ja Lahden seudun kehitysyhtiö LADEC tekevät parhaillaan käytännön järjestelyjä. Haku avataan mahdollisimman pian. Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjätukea että työttömyysturvaa, sillä tuet eivät vaikuta toisiinsa.

Yksinyrittäjä on päätoiminen yrittäjä, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yrittäjän pitää toimia Suomessa sekä olla YEL-rekisterissä tai voida esittää vähintään 20 000 euron vuosittaisen yrittäjätulon tai laskutuksen.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus