1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joe Biden

Entinen alainen syyttää Bidenia seksuaalisesta ahdistelusta – tulevan presidenttiehdokkaan kampanjatoimisto kiistää syytökset

Tara Readen syytökset muuttuivat vuodessa vakavammiksi.

Joe Biden
Kuvassa on Joe Biden vaimonsa Jillin kanssa vaalitilaisuudessa maaliskuun alussa.
Joe Bidenia syytetään seksuaalisesta ahdistelusta. Kampanjatoimisto pitää syytteitä perättöminä. AOP

Demokraattien todennäköistä presidenttiehdokasta Joe Bidenia syytetään seksuaalisesta ahdistelusta. Asiasta kirjoittaa muun muassa The Washington Post (siirryt toiseen palveluun).

Bidenin entinen alainen Tara Reade on tehnyt Washingtonin poliisille ilmoituksen, jossa hän väittää Bidenin suudelleen häntä niskaan ja työntäneen sormensa hänen sisäänsä.

Joe Bidenin kampanjatoimisto kiistää Readen väitteet perättöminä.

Reade sanoi seksuaalisen ahdistelun tapahtuneen vuonna 1993 tuolloin senaattorina toimineen Joe Bidenin toimistossa.

Tara Reade oli toimistotyöntekijä ja vuonna 1993 hän oli 29-vuotias. Hän sanoo kertoneensa asiasta tuoreeltaan esimiehilleen senaattorin toimistossa.

The Washington Postin mukaan Bidenin kampanjatoimisto on pyytänyt lausuntoa vuonna 1993 Bidenin toimistossa työskenneeltä Marianne Bakeriltä. Hänen mukaansa Bidenin käytöksestä ei tullut tuolloin minkäänlaisia valituksia.

Readen kertomus muuttunut

Joe Bidenin tapaa halailla ja lähestyä ihmisiä on ruodittu aiemminkin julkisuudessa. Monien mielestä Bidenin käytös on ollut epämiellyttävällä tavalla liian läheistä. Toiset ovat olleet sitä mieltä, ettei hänen tavassaan tulla liki ole mitään moitittavaa.

77-vuotias entinen varapresidentti Biden on pyydellyt tapaansa anteeksi.

Tara Reade on esittänyt väitteitä ahdistelusta aiemminkin, mutta tämän kertaisissa syytöksissä on erikoista se, että ne ovat muuttuneet aiemmista.

Vuosi sitten Reade sanoi Bidenin kosketelleen häntä niskaan ja olkapäille. Nyt poliisille tehdyssä ilmoituksessa hän kertoo Bidenin menneen ahdistelussa huomattavasti pidemmälle.

Reade sanoo olleensa vuosi sitten peloissaan, eikä siksi uskaltanut kertoa kaikkea tapahtunutta.

Lue seuraavaksi