1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Kainuun prikaatilla siirryttiin kahden viikon kiertoon koronatapausten lisäännyttyä Kainuussa

Urheilukoulun uudet varusmiehet siirtyvät myös varusmieskiertoon.

varusmiehet
Suomen puolustusvoimien sotilaita sotilasajoneuvon kyydissä lumisessa kaupunkimaisemassa.
Varusmiehet vaihtavat paikkaa tästä lähin kahden viikon välein. Kuvituskuva. Tiina Jutila / Yle

Kainuun prikaatin varusmieskoulutuksessa on siirrytty samaan vaihtorytmiin kuin muissa Suomen varuskunnissa. Kolmeen ryhmään jaetut varusmiehet olivat aikaisemmin viikon lomalla, viikon varuskunnassa ja viikon leirillä, mutta sunnuntaista lähtien vaihto tapahtuu kahden viikon välein.

Kainuun prikaatilta kerrotaan, että muutoksen syynä on Kainuun siviiliväestössä varmennettujen koronatartuntojen määrän nouseminen. Rytmin muutoksella pyritään pienentämään varusmiesten altistumisriskiä ja hidastamaan tartuntojen leviämistä. Prikaatin väessä vahvistettuja koronatartuntoja ei vielä ole ollut.

Urheilukoulun talviurheilijat aloittivat varusmiespalveluksensa Kainuun prikaatilla maanantaina 13. huhtikuuta. Näidenkin varusmiesten osalta pyritään samaan vaihtokiertojärjestelmään.

Aselajien välisiä yhteisharjoitteita ei voida koronapandemian aikana toteuttaa, mutta varusmieskoulutuksessa pyritään silti normaaleihin koulutustavoitteisiin.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi