Hyppää sisältöön

Kainuulaisille eskareille satukirja – Kainuun rahasto kerää satuja, loruja ja lauluja kainuulaisuudesta

Kainuulainen satukirja aiotaan julkaista vielä tämän vuoden aikana.

Millaisiksi saduiksi mahtaa kainuulaisuus taipua? Kuvituskuva. Kuva: Mi Wegelius/Yle

Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahasto kutsuu kainuulaiset kirjoittamaan satuja, loruja ja vaikka lauluja kainuulaiseen satukirjaan (siirryt toiseen palveluun), joka on tarkoitus julkaista vielä tänä vuonna.

– Kainuussa on pidetty lastenkulttuuria hyvin esillä ja myös kirjallisuus on vahvasti läsnä. Tässä hankkeessa ne yhdistyvät luontevasti, Suomen kulttuurirahaston tuottaja Tittamari Marttinen sanoo.

Kirjan väljänä teemana on kainuulaisuus kasvuympäristönä, identiteettinä ja mielikuvituksen lähteenä. Kaikki kirjan toteuttajat kuvittajia ja taittajaa myöten tulevat olemaan kainuulaisia.

Tarkoituksena on myös esittää kirjan satuja satuhetkissä tai muissa tilaisuuksissa. Mikäli lauluja tulee paljon, kirjaan on mahdollista koota myös erillinen äänite.

– Toivon, että hanke herättäisi kiinnostusta ja saataisiin kirjasta sellainen, jossa olisi paljon aiheita, jotka kiinnostaisivat lapsilukijoita ja sopisivat koko perheelle.

Aikaa satujen kirjoittamiseen on kesäkuun loppuun saakka. Kainuun rahasto on myöntänyt kirjan tekemiseen lähes 30 000 euroa avustusta.

Julkaisun jälkeen Kainuun rahasto lahjoittaa kirjan kaikille kainuulaisille esikoululaisille yhden kirjan. Lisäksi kirjaa jaetaan lapsille kirjastojen ja eri yhteisöjen kautta.

– Olemme ajatelleet niitä lapsia, jotka juuri opettelevat lukemaan sekä nauttivat mielikuvituksen lennosta täysin sydämin, Marttinen kertoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.