1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Suun terveydenhuolto kärsii suojainpulasta Oulussa

Oulun kaupunki saattaa joutua supistamaan suun terveydenhuollon toimintaa entisestään.

Koronaepidemia on näyttäytynyt toistaiseksi rauhallisena suun terveydenhuollossa Oulussa, mutta kaupunki joutuu nyt varautumaan toiminnan supistamiseen suojainpulan vuoksi. Kuvituskuva. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Oulun kaupunki on aloittanut yt-neuvottelut suun terveydenhuollon palvelujen henkilöstön kanssa. Samalla varaudutaan suun terveydenhuollon toiminnan supistamiseen koronaepidemiatilanteen vuoksi.

Suurimpana syynä on pula suojavarusteista. Työssä käytetään paljon myös poikkeavia suojavarusteita, joita ei ole saatavilla tarvittavaa määrää.

Suun terveydenhuolto on luokiteltu virusten leviämisvaaran vuoksi riskityöksi ja toiminnan supistamisella halutaan suojella henkilöstöä.

– Suojainten tilanne on nyt kriittinen, tosin se saattaa lähiaikoina jonkin verran helpottaa, sanoo Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Neuvotteluissa keskustellaan lomautusten perusteista sekä pohditaan vaihtoehtoja lomauttamiselle. Vielä tällä hetkellä neuvottelujen piirissä on noin 180 työntekijää.

Jorma Mäkitalon mukaan kaupunki on jo jonkin verran muuttanut suun terveydenhuollon toimintaa, esimerkiksi yli 70-vuotiaiden hoidon osalta. Lomautussuunnitelmat eivät vielä näy asiakaskuntaan päin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)