Hallitus avasi Uudenmaan rajat, mutta kansalaisten elämää rajoitetaan edelleen monin tavoin – Katso tästä, mitä saa tehdä ja mitä ei

Hallitus suosittaa edelleen esimerkiksi etätyön jatkamista. Myös yli 70-vuotiaiden tulisi liikkua vain välttämättömille asioille.

koronavirus
Vappu 2019
Viime keväänä vappua juhlittiin Helsingin keskustassa. Tänä vuonna yli 10 henkilön kokoontumiset ovat kielletty myös vappuna.Laura Railamaa / Yle

Uudenmaan rajat ovat nyt auki, mutta Suomi elää edelleen vahvasti poikkeusoloissa. Lukuisat rajoitukset ja suositukset määrittelevät meidän jokaisen arkea.

Esimerkiksi yli 10 henkilön kokoontumiset on edelleen kielletty. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi keskiviikkona hallituksen tiedotustilaisuudessa, ettei esimerkiksi vappua pitäisi kokoontua juhlimaan isolla porukalla.

Suuri osa suosituksista ja rajoituksista on voimassa 13.5. saakka, kuten esimerkiksi yli 10 henkilön kokoontumiskielto. Myös koulut on suljettu tämänhetkisen tiedon mukaan 13.5. saakka. Ravintolat ja kahvilat on suljettu toukokuun loppuun asti.

Katso tästä, mitkä asiat ovat sallittuja, mitkä kiellettyjä ja mitä pitäisi välttää.

Lista hallituksen linjauksista koronaepidemian hidastamiseksi.
Ilkka Kemppinen / Yle

Lue myös:

Tässä uusimmat tiedot koronasta

Uudenmaan eristys puretaan jo tänään, pääministeri Marin vetoaa: "Nyt ei ole oikea aika lähteä mökille"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus