1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaan käräjäoikeus

Tapaninpäivän lenkillä ollut nainen sai vakavia vammoja Vaasassa – syytetty kiistää teon

Syytteen mukaan tekijä aiheutti uhrilleen vakavan aivovamman.

Pohjanmaan käräjäoikeus
Åtald man och hans kvinnliga försvarsadvokat sitter i en rättssal med ryggarna vända mot kameran.
Syytetty kiistää syyllistyneensä naisen ryöstöön ja pahoinpitelyyn.Roy Fogde / Yle

Tapaninpäivänä Vaasassa tapahtuneesta naisen törkeästä ryöstöstä syytetty mies kiistää teon. Pohjanmaan käräjäoikeus käsitteli tapausta tänään.

Nuori nainen oli viime jouluna tapaninpäivän aamuna lenkillä Hietalahdessa Vaasassa, kun tuntematon mies hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies löi naista päähän useita kertoja ja kaatoi hänet maahan. Mies kiskoi naiselta takin päältä ja otti tämän avaimen ja puhelimen. Miehen matkaan lähtivät myös naisen pankki- ja ajokortti. Teon jälkeen mies poistui paikalta. Nainen pääsi omin voimin läheiseen keskussairaalaan.

Naisen saamat vammat ovat vakavia. Syytteen mukaan vastaaja aiheutti uhrilleen vakavan, potentiaalisesti hengenvaarallisen aivovamman. Vamman oireina on ollut päänsärkyä, niskakipua sekä useiden päivien muistiaukko. Nainen menetti pahoinpitelyn takia hajuaistinsa ja hänen toisessa korvassaan on kuulonalenema.

Syytetty kiistää syyllistyneensä naisen pahoinpitelyyn ja ryöstöön.

Miestä syytetään lisäksi seitsemästä muusta rikoksesta. Syytteen työmaalle tehdystä timanttileikkurivarkaudesta mies myöntää. Syytelistalla on myös vankilassa tapahtunut selkkaus, jossa mies on muun muassa estänyt vartijoita avaamasta sellin ovea, heitellyt esineitä ja huitonut vartijoita saksilla. Nämä syytteet mies kiistää.

Syyttäjä vaatii rikoskokonaisuudesta vankeutta.

Lue lisää: Naisen kimppuun käytiin Vaasassa Tapaninpäivän aamuna – poliisi kaipaa havaintoja

Lue seuraavaksi