1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansliapäälliköt

Valtiovarainministeriön kansliapäällikön nimitys peruttiin viime hetkellä – virkaan esitetään alivaltiosihteeri Päivi Nergiä

Valtioneuvoston yleisistunnossa piti käsitellä huomenna valtiovarainministeriön kansliapäällikön viran täyttämistä. 

Ministeriöstä kerrotaan, että uudeksi kansliapäälliköksi ollaan ehdottamassa alivaltiosihteeri Päivi Nergiä. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Valtiovarainministeriön kansliapäällikön nimitys peruttiin viime hetkellä, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Valtioneuvoston yleisistunnossa piti käsitellä huomenna valtiovarainministeriön kansliapäällikön viran täyttämistä.

Ministeriön hallinto- ja kehitysjohtaja Juha Majanen oli ehtinyt vahvistaa HS:lle, että virkaan esitetään alivaltiosihteeri Päivi Nergiä, kunnes hetkeä myöhemmin kertoi, että nimitys on poistettu istunnon asialistalta.

Majanen vahvistaa STT:lle, että virkaan ollaan nimittämässä Nergiä ja että nimitys on poistettu huomiselta listalta.

– Puolueet ovat halunneet katsoa paperit kunnolla läpi ja nimityksen perusteet, Majanen kertoo.

Nimitys tulee Majasen mukaan käsiteltäväksi ensi viikon istunnossa.

Helsingin Sanomat uutisoi aiemmin saaneensa vahvistuksen siitä, ketä virkaan esitetään ja että nimitys on poistettu istunnon asialistalta.

Uuden kansliapäällikön valinta on ollut pitkään solmussa. Se on mediatietojen mukaan viivästynyt muun muassa poliittisten erimielisyyksien takia. Valtiovarainministeriön kansliapäällikön virka on vaikutusvaltainen.

Nykyinen kansliapäällikkö Martti Hetemäki on siirtymässä työelämäprofessoriksi. Maaliskuun lopussa kerrottiin, että hän jatkaa kansliapäällikkönä kesäkuun loppuun asti koronavirustilanteen takia.

Siirtyminen professoriksi oli lykkääntynyt jo kertaalleen. Kansliapäälliköt nimittää valtioneuvosto asianomaisen ministeriön esityksestä.