Satakunnan yhteisökeskus neuvoo, mistä apua koronakriisin aikana

Satakunnan yhteisökeskuksen puhelinneuvonta ohjaa apua tarvitsevat järjestöjen pariin.

järjestötoiminta
Miehellä kädessä älypuhelin.
Satakunnan yhteisökeskus tarjoaa neuvontaa koronapandemian aikana numeroissa 044 744 4181 (arkisin klo 9.00-11.00) ja 044 740 9922 (arkisin klo 11.00-13.00).Petri Aaltonen / Yle

Taloudellisesta ja henkisestä hyvinvoinnistaan huolestuneet satakuntalaiset ovat turvautuneet yhteisökeskuksen apuun koronapandemian aikana.

Satakunnan yhteisökeskuksen avaama puhelinpalvelu ohjaa soittajat maakunnan alueella apuaan tarjoavien järjestöjen pariin. Puheluissa on noussut esille erityisesti tulojen loppuminen ja ruoka-avun tarve.

– On tilanteita, joissa rahat eivät riitä asuinkustannuksista huolehtimiseen tai lasten ruokkimiseen. Tarpeet ovat raadollisia ja ihan perustavanlaatuisia, kertoo keskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen.

Lisäksi apua on etsitty muun muassa yksinäisyyteen. Myös oma ja läheisten jaksaminen sekä sääntöjen noudattaminen herättävät Karjalaisen mukaan ihmisissä huolta.

Puhelinpalvelu pyrkii vastaamaan niiden ihmisten tarpeisiin, jotka eivät löydä tietoa netistä. Yhteisökeskus toimii linkkinä soittajan ja järjestöjen välillä.

Karjalainen kertoo, että puhelin on soinut tiuhaan.

– Työtä tehdään intensiivisesti. Monella järjestöllä on nyt töitä enemmän kuin koskaan.

Osa putosi pois avun parista

Uusia yhteydenottoja on tullut viime viikkoina paljon, mutta samalla osa autettavista on pudonnut palvelujen ulkopuolelle.

Tapaamisista ja lähikontakteista on pitänyt luopua poikkeustilan aikana. Apua annetaan tällä hetkellä paljon netissä ja puhelimessa.

Järjestöt kantavatkin akuutin hädän lisäksi huolta siitä, mitä jatkossa tapahtuu.

– Moni on pystynyt hallitsemaan elämäänsä, päihdeongelmiaan ja mielenterveyttään järjestötoiminnan avulla. Voi olla, että meillä kestää kauan saada heidät tämän jälkeen takaisin toiminnan pariin, Karjalainen toteaa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus