1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. räntä

Räntäsade haittaa aamuliikennettä – pelti on rytissyt pitkin aamua

Ajokeli on huono ja paikoin jopa erittäin huono.

Ajokeli on ollut varhain aamulla huono lumisadealueilla. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Ilmatieteenlaitos varoittaa tänään torstaina autoilijoita huonosta ajokelistä Etelä-Suomessa. Aamuyön aikana teille on tupruttanut viidestä kymmeneen senttiä lunta, jonka vuoksi ajokeli tien päällä on huono ja paikoin jopa erittäin huono.

– Tarkkana pitää liikenteessä olla varsinkin, jos alla on jo kesärenkaat. Tienpinnat lähtee nopeasti keväällä lämpenemään, mutta sadetta on luvassa pitkälle aamuun ja sohjo voi olla petollista, sanoo tieliikennepäivystäjä Vesa Natunen Tieliikennekeskuksesta.

Useita kolareita pitkin aamua

Varhaisaamun aikana kolareita on sattunut jo muun muassa Lahdenväylällä Mäntsälän Tuuliruusun ja Järvenpään pohjoisen liittymän välillä sekä Kehä III:n liittymän ja Porvoonväylän liittymän välillä.

Pelti rytisi aamulla myös Kehä II:lla Espoon Suurpellon liittymässä ja Turunväylällä Veikkolan liittymän ja Ämmässuon liittymän välillä.

Seitsemän aikoihin tieliikennekeskus ilmoitti onnettomuuksisa Kehä I:llä välillä Pukinmäenkaari ja Pukinmäen liittymä sekä Tuusulanväyän liittymässä tiellä 152.

Puoli kahdeksalta puolestaan kolaroitiin jälleen Lahdenväylällä Järvenpään kohdalla.

Eteläiseen Suomeen on satanut yön aikana useiden senttien paksuinen lumikerros

Lunta on tullut eniten eli 7-8 senttiä läntisellä Uudellamaalla, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.
Pääkaupunkiseudulla on satanut lunta paikoin viisi senttiä.

Lumisade jatkuu Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan noin aamuyhdeksään tai -kymmeneen saakka, minkä jälkeen ajokeli alkaa kohentua.

Ajokeli on ollut varhain aamulla huono Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomen sisäosissa.