1. yle.fi
  2. Uutiset

Salon kaupunginjohtaja vaihtuu – Lauri Inna uskoo että hakijoita tehtävään löytyy

Lauri Innan aikaa Salon kaupunginjohtajana on värittänyt palautuminen Nokian ja Microsoftin ajan päättymisestä.

Salo
Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.
Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.Lassi Lähteenmäki / Yle

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna siirtyy Keskon palvelukseen Lounais-Suomen aluejohtajaksi.

Tieto tuli julkisuuteen hieman yllättäen keskiviikkoiltana. Inna kertoo, että Keskolta oltiin häneen yhteydessä viime vuoden lopulla ja asiaa alettiin silloin valmistella.

Pian Salo on uuden kaupunginjohtajan etsimisen edessä. Inna uskoo että hakijoita löytyy.

– Vaatii varmasti rohkeutta, määrätietoisuutta ja vähän sietokykyäkin johtaa kaupunkia valtavan murroksen keskellä, mutta uskon että jos tuleva kaupunginjohtaja on valmis ottamaan haasteen vastaan niin kyseessä on hieno mahdollisuus, Inna sanoo.

Taustalla on vaikeita kuntatalouden vuosia, ei pelkästään Salossa vaan lähes koko Suomessa. Viimeisimpänä kuntia kurittaa koronavirus. Inna myöntää, että korona tuo tulevan kaupunginjohtajan pöydälle raskaitakin päätöksiä.

– Koronapandemian hoitoon liittyvät vaikutukset terveydenhuoltoon ja tietysti taloudelliset vaikutukset. Ne vaikuttavat varmasti pitkään, Inna sanoo.

Murroskaupungin johtaja

Lauri Inna aloitti Salon kaupunginjohtajana kesäkuussa 2017. Ennen Saloa hän on ollut kunnanjohtajana Hattulassa ja Punkalaitumella.

Inna on työskennellyt myös Teollisuuden Voiman viestintäpäällikönä, puolustusvoimien sidosryhmä- ja viestintätehtävissä ja Turun Sanomilla toimittajana.

Hänen aloittaessaan tehtävässään Salossa oli kulunut jo jonkin aikaa Nokian ja Microsoftin ajan päättymisestä. Inna kuvaa omaa aikaansa Salossa murroksesta palautumisen aikana. Kovimman kriisin aika oli takana, mutta viime vuodet ovat vaatineet myös paljon työtä.

Rajuista työttömyysluvuista palauduttiin hiljalleen ja nyt Saloon on saatu uusia työpaikkoja ja valtakunnan tason teollisuutta.

Viime vuosina Salossa on aloittanut useita uusia yrityksiä, pienistä teknologia-alan yrityksistä suurempiin yhtiöihin. Lisäksi pitkään valmisteltu Korvenmäen ekovoimalaitoksen rakennushanke saatiin käyntiin viime vuonna.

– Tämä on poikkeuksellista muutoksen aikaa ollut ja kyllä kiittäminen on salolaista yhteisöä siitä nykyisestä tilanteesta johon kaupungissa on päästy, Inna sanoo.

Lue seuraavaksi