Ii- ja Kiiminkijokien siltatyömailla seurataan tarkasti tulvatilannetta ja jäiden lähtöä

Oulun pohjoispuolen jokiin ennakoidaan tuntuvia kevättulvia. Jokien yli rakennetaan myös isoja siltoja.

tulvat
Iin Jakkukylän riippusillana rakennustyö helmikuussa 2020 Iijoella.
Helmikuussa Jakkukylän siltatyömaalla näytti tältä. Sen jälkeen joen yli on rakennettu sillan kansirakenteet. ArkistokuvaRisto Degerman / Yle

Ii- ja Kiiminkijoen isoilla siltatyömailla valmistaudutaan kevättulviin ja jäiden lähtöön. Jokiin on ennustettu kovia tulvia, jotka vaikuttavat etenkin Kiiminkijoen ylittävän nelostien siltaurakkaan.

Valmistelevat rakennustyöt on jo aloitettu, mutta varsinaisiin siltatöihin päästään vasta tulvan jälkeen, kertoo kohdetta urakoivan Destian projektijohtaja Risto Lippo. Hänen mukaansa tämä oli otettu jo huomioon töiden suunnittelussa ja aikataulutuksessa.

Oululainen Mestek puolestaan vastaa Iijoen Jakkukylän siltatyömaasta, johon tulvan ei arvioida vaikuttavan. Lisäksi jäältä tehtävien töiden pitäisi urakoitsijan mukaan valmistua ennen jäiden lähtöä, ja ne pystytään tekemään muutoinkin, vaikka jäät nyt nopeasti heikkenisivätkin.

Riippusillan rakennustyöt ovat edenneet etuajassa, ja Jakkukylän yhdistävä silta saattaisi olla käytössä jo kuukautta arvioitua aiemmin eli kesä–heinäkuun vaihteessa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)