Etelä-Koreassa hallituspuolue vei voiton vaaleissa – äänestysprosentti korkein vuosikymmeniin koronakriisistä huolimatta

Koronavirusdiplomatia on asiantuntijoiden mukaan herättänyt kansalaisten luottamusta.

Etelä-Korea
Perinteisiin asuihin pukeutunut perhe äänesti Nonsanissa, Etelä-Koreassa 15. huhtikuuta.
Perinteisiin korealaisiin asuihin ja suojamaskeihin pukeutunut perhe äänesti Nonsanissa, Etelä-Koreassa 15. huhtikuuta.Yonhap / EPA

Etelä-Koreassa hallitseva demokraattinen puolue on voittanut parlamenttivaalit. Puolue on saanut yli puolet paikoista 300-paikkaisessa parlamentissa.

Presidentti Moon Jae-inin ja hänen puolueensa suosioon on vaikuttanut se, miten maa on onnistunut rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Vielä muutama kuukasi sitten Moonin asemaa uhkasivat skandaalit vallan väärinkäytöstä sekä hidas talouskasvu.

Asiantuntijoiden mukaan luottamusta Moonin hallintoon on myös kasvattanut niin sanottu koronavirusdiplomatia. Etelä-Korea on esimerkiksi toimittanut koronavirustestejä ainakin 20 maahan.

Äänestyspaikoilla mitattiin kuume

Äänestysprosentti oli koronakriisistä huolimatta maan parlamenttivaalien korkein sitten vuoden 1992. Yli 66 prosenttia äänioikeutetuista osallistui vaaleihin.

Äänestyspaikoilla noudatettiin tiukkoja turvatoimia, ja jokaisen äänestäjän kuume mitattiin. Jokainen, jolla oli lämpöä, ohjattiin äänestämään erilliseen koppiin, joka desinfioitiin jokaisen äänestäjän jälkeen. Kaikki käyttivät kasvomaskeja sekä käsineitä ja pysyivät jonoissa vähintään metrin päässä muista.

Etelä-Koreassa on todettu vajaat 11 000 koronatartuntaa. Viruksen seurauksena on kuollut yli 220 ihmistä. Etelä-Koreaa on pidetty virustaistelun mallimaana, sillä se sai nopeilla ja laajoilla toimillaan epidemian nopeasti kuriin.

Lisää aiheesta:

Hallituspuolue voittamassa Etelä-Korean "koronavaalit"

Lähteet: AFP

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus