Keski-Suomen sairaanhoitopiiri varautuu koronapandemian etenemiseen  – sairaala-alueelle kaksi kylmäkonttia vainajien säilytykseen

Vainajien säilytystilat Keski-Suomen keskussairaalassa ovat normaalioloissakin kovalla käytöllä.

Kylmäkuljetuskontti
Keski-Suomen keskussairaala ulkoa.
Kylmäkontit tulevat Keski-Suomen keskussairaalan yhteyteen.Petri Aaltonen / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on tilannut kaksi kylmäsäilytyskonttia vainajille. Kontit ovat osa varautumista koronavirukseen. Virus hidastaa myös hautauksia, ja vainajia on säilytettävä normaalia pidempään.

Sairaanhoitopiiri on jo havainnut, että vainajien siirtämisessä sairaalalta eteenpäin on viiveitä, ja Keski-Suomen keskussairaalan kylmäsäilytyspaikkojen käyttöaste on normaalioloissakin ajoittain korkea.

– Jos pandemiatilanne etenee, vainajien määrä saattaa kasvaa huomattavasti. Maakunnan alueella on kyllä säilytystiloja, mutta tässä tilanteessa vainajien siirtelyä on minimoitava, sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin arviointiylihoitaja Jaana Peltokoski.

KSSHP:n mukaan kontit eivät olleet ainoa vaihtoehto, mutta lähemmässä tarkastelussa ne osoittautuivat parhaiksi. Kontit saa tontille kohtuullisen nopeasti, ja niihin on verraten vaivatonta rakentaa toimivat säilytystilat vainajille.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Suomessa täältä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus