Turun Myllykodin asukas menehtyi koronavirukseen

Koronavirus on vaatinut toistaiseksi Varsinais-Suomessa kolme kuolonuhria.

Turku
Lääkäri laitta suojakäsineitä
Koronavirustartuntoja on havaittu Turussa kahden hoivakodin asukkailta ja työntekijöiltä. Arkistokuva.Pasi Takkunen / Yle

Turussa sijaitsevassa Myllykodin asumispalveluyksikössä on menehtynyt iäkäs koronavirusta sairastanut henkilö.

Myllykodissa on todettu laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja sekä yksikön asukkailta että työntekijöiltä. Kyseessä on Turun kaupungin ostopalveluyksikkö.

Myllykodin lisäksi koronavirustartuntoja on todettu Turun kaupungin Mäntykoti Yli-Maarian asumispalveluyksikössä. Myös Turun alueen muista vanhusten asumispalveluyksiköistä on otettu koronavirusnäytteitä, mutta kaikki tulokset ovat olleet negatiivisia.

Viime viikonloppuna kyseisistä Myllykodista ja Mäntykodista oli löytynyt yhteensä kymmenen koronavirustartuntaa. Asiantuntijalääkäri Jane Marttila kertoo, että tartuntoja on tullut sen jälkeen lisää. Kaupunki ei julkista tarkempia lukuja, sillä sairastuneiden määrässä tapahtuu nopeita muutoksia.

– Kyseessä on hankala tauti, sillä altistumisesta taudin puhkeamiseen saattaa kulua jopa 14 vuorokautta, toteaa Marttila.

Toistaiseksi koronavirus on vaatinut Varsinais-Suomessa kolme kuolonuhria. Turun Myllykodin lisäksi yksi potilas menehtyi Tyksin sairaalassa. Kolmannesta kuolemantapauksesta ei ole tarkempaa tietoa.

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus