1000 yrittäjää Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on hakenut työttömyysturvaa

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. 

Työttömyysturva
suljettu toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi
Koronaepidemia koettelee monia pieniä palvelualan yrittäjiä.Ville Viitamäki / Yle

Noin tuhat yrittäjää Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston alueella on hakenut tähän mennessä yrittäjien työttömyysturvaa.

Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tuli voimaan reilu viikko sitten ja se on voimassa kesäkuun loppuun saakka. Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi.

Jos yrittäjä rekisteröityi työnhakijaksi 15.4.2020 mennessä ja edellytykset tukeen täyttyvät, hänellä on oikeus työmarkkinatukeen 16.3.2020 alkaen. Haku jatkuu edelleen, mutta nyt tukea voi saada vasta siitä päivästä lähtien, kun yrittäjä on rekisteröitynyt työnhakijaksi TE-palveluissa.

Pohjanmaan TE-toimisto kertoo tiedotteessaan, että se pyrkii käsittelemään yrittäjien hakemukset niin nopeasti kuin mahdollista. Toimistoon on perustettu erillinen 20 hengen tiimi käsittelemään hakemuksia ja tekemään työvoimapoliittisia lausuntoja. Tavoitteena on saada pahin ruuhka purettua kahden viikon aikana.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus