Kaskisissa tehtiin uusi aloite kuntaliitoksesta Närpiön kanssa

Kaupunginvaltuusto päätti torstaina myös jatkaa Kaskisten keskeneräisiä yt-neuvotteluja.

Kaskisissa järjestettiin viime vuonna kansanäänestys liitoksesta Närpiön kanssa. Kuva: Tuomo Rintamaa / Yle

Kaskinen on päättänyt jatkaa kaupungin keskeneräisiä yt-neuvotteluja. Kaupunki on pyrkinyt parantamaan talouttaan vähentämällä 10–20 työntekijää.

Yt-neuvotteluita ei saatu käytyä suunnitellussa aikataulussa ja kaupunginjohtaja Minna Nikander esitti neuvottelujen keskeyttämistä koronatilanteen vuoksi. Hänen mukaansa kaikkia työntekijöitä tarvitaan poikkeustilanteen aikana.

Valtuusto kuitenkin linjasi nyt, että neuvottelut käydään toukokuun loppuun mennessä.

Valtuusto päätti myös kolmen ihmisen lomauttamisesta jo tässä vaiheessa koronatilanteen vuoksi. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Lomautetut työskentelevät kaupungin yksiköissä, jotka ovat suljettuina epidemian vuoksi.

Kuntaliitosta halutaan taas selvittää

Kaskisten kaupunginvaltuuston päätteeksi tehtiin uusi aloite kuntaliitoksen selvittämisestä Närpiön kanssa. Kaupunkien yhdistymistä on selvitetty useaan otteeseen. Kaskisten valtuusto torppasi liitoksen viimeksi joulukuussa moninaisten vaiheiden jälkeen.

Toinen aloite koski kaupunginjohtajan luottamuksen selvittämistä. Molemmat aloitteet ovat kokoomuksen ja rkp:n edustajien allekirjoittamia. Allekirjoittajia on kahdeksan. Kaskisten valtuustossa on 17 jäsentä.