Päijän Vene käynnisti taas tuotannon – tulipalo vei hallin Asikkalassa, uusi tila löytyi Lahdesta

Pitkän linjan yritys pyrkii saamaan tänä vuonna markkinoille 250 venettä vielä tämän vuoden aikana.

veneet
Soutuveneitä hallin pihalla
Päijän Vene valmistaa nyt kolmea perusmalliaan. Yhden mallin muotit tuhoutuivat tulopalossa.Sini Ojanperä / Yle

Soutuveneistään tunnettu Päijän Vene on aloittanut uudelleen tuotantonsa. Päijän Veneen tuotantohalli ja osa venemuoteista tuhoutuivat tulipalossa Asikkalassa kesäkuussa 2019.

Yhtiö pohti jatkoa ja etsi uusia tiloja tovin. Alkuvuodesta 2020 Päijän Vene muutti Lahden Nastolaan, jossa se on rakentanut tuotantoa vuokrahalliin.

Perinteisiä vihreitä soutuveneitä tuotetaan nyt neljän vakituisen työntekijän ja työkokeilijoiden voimin. Paatteja on lähtenyt tänä keväänä jälleenmyyjille 60–70, ja tavoitteena on saada tämän vuoden aikana markkinoille 250 venettä.

Päijän Veneen myynti- ja markkinointipäällikkö Pete Riikosen mukaan tuotantotahti on ollut vähintään entisenlainen tai jopa ripeämpi, vaikka muottipareja on käytettävissä vähemmän kuin ennen tulipaloa.

Kauppiaat aktiivisia

Venekauppiaat näyttävät luottavan perinteisen soutuveneen suosioon, vaikka koronaepidemia aiheuttaa epävarmuutta.

– Kukaan ei ole vielä ilmoittanut, ettei ottaisi veneitä. Puolet jälleenmyyjistä on tosin käymättä läpi, koska pohjoisessa on täysi talvi eikä siellä kukaan vielä mieti veneitä, Riikonen kertoo.

Myyntipäällikkö on huomannut myös pienten mökkikuntien kauppiaiden tilanneen veneitä melko innokkaasti. Viennistä Norjaan ja Ruotsiin Päijän Vene on tällä kaudella kieltäytynyt.

Yrityksen tavoitteena on valmistaa tänä vuonna veneitä varastoon myös ensi kaudelle, jotta myymään päästäisiin heti vuoden 2021 alusta.