Hämeenlinnan Sibelius-opisto valitsee ensi vuoden musiikin opiskelijat ilman pääsykoetta

Oppilaat valitaan musiikin opetukseen ja kuoroon ilmoittautumisjärjestyksessä.

Musiikkikoulutus
Tyttö soittaa kitaraa.
AOP

Hämeenlinnan Sibelius-opisto tekee oppilasvalinnat tänä vuonna ilman pääsykoetta. Pääsykokeen sijaan musiikkilinjalle ja kuoroon pyrkivät oppilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä. Poikkeuksena on solistinen laulu, johon pyrkiville järjestetään koe videon välityksellä.

Sibelius-opiston apulaisrehtori Tuula Manninen kertoo, että pääsykokeiden järjestäminen vallitsevissa poikkeusoloissa olisi ollut mahdotonta. Manninen kertoo, että tilanne on Sibelius-opistolle uusi.

– Tilanne on toki ihan erilainen, mutta mielestäni tässä on myös monia mahdollisuuksia. Normaalisti järjestettävä yksilötestitilanne ja haastattelut saattavat olla joillekin lapsille ja nuorille jännittäviä.

– Uskon, että tällä järjestelyllä yhä useammalla on mahdollisuus päästä toimintaamme mukaan, kertoo Manninen.

Tarkka tieto valittavien oppilaiden määrästä tarkentuu kesän alulla.

Kevään aikana opisto on järjestänyt opetusta etänä

Muiden oppilaitosten tapaan myös Sibelius-opisto siirtyi maaliskuussa etäopetukseen. Apulaisrehtori Tuula Manninen kertoo, että opetustunteja on pidetty videon välityksellä tai lähettämällä äänitteitä soitosta.

Mannisen mukaan oppilailta ja vanhemmilta saatu palaute on pääsääntöisesti ollut positiivista. Etäopetus saattaa avata mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

– Itse ainakin aion hyödyntää joitakin tapoja myös lähiopetuksessa.

Ilmoittautuminen Sibelius-opiston ensi syksyn opintoihin alkaa 4. toukokuuta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus