Kainuussa 3 000 ihmistä lomautusuhan alla – te-toimisto priorisoi työt ihmisten toimeentulon turvaamiseksi

Kainuussa ei ole juuri tapahtunut irtisanomisia pandemian takia.

Lomautukset ja irtisanomiset
bild på blankett från TE-centralen
Te-toimistoihin saapuvien hakemusten ja lomakkeiden määrä on noussut koronaviruksen takia valtavasti. Kuvituskuva. All Over Press

Kainuussa yhteensä 3 000 ihmistä on lomautusuhan alla, kertoo Kainuun te-toimiston johtaja Tiina Veijola. Virallinen lomautusluku Kainuun osalta on 2 300, mutta tähän ei ole Veijolan mukaan laskettu mukaan niitä kainuulaisia, joiden työnantajayrityksen kotipaikka on muualla kuin Kainuussa.

Veijolan mukaan te-toimiston asiakasmäärät ovat nousseet valtavasti niin työttömien kuin lomautettujen osalta koronapandemian takia. Pandemian takia työttömäksi joutuneiden kokonaismäärää Veijola ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan.

Te-toimistojen asiakaspalvelut ovat ruuhkautuneet koko maassa. Kainuun te-toimistossa työt on priorisoitu siten, että ihmisten toimeentuloon liittyvät lausunnot ja hakemukset ovat etusijalla.

Veijolan mukaan tilanteessa on kuitenkin myös jotain myönteistä.

– Yt-neuvotteluissa ei ole vielä lähdetty irtisanomisiin, mikä on mielestäni positiivinen viesti. Tämä kertoo siitä, että tilanteen uskotaan vielä menevän ohi, Veijola sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus