Konstit on monet, totesivat kaupungit, kun kouluruokaa etäoppilaille jakoivat

Pohjois-Pohjanmaan suurimmat kaupungit käyttävät jakeluissaan ruoka-annoksia, -kasseja ja -rahaa.

Kunnissa on mietitty monenlaisia ratkaisuja etäoppilaiden kouluruokajärjestelyihin. Arkistokuva Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Maakunnan suurimmissa kaupungeissa on isoja vaihteluja kouluruoan jakamisessa etäoppilaille.

Oulussa ruokaa jaetaan 33 koululta perusopetuksen etäoppilaille kaksi kertaa viikossa. Ensi viikolla ruokajakelussa on mukana noin 10 000 koululaista, kun kaikkiaan Oulussa on noin 22 200 peruskoululaista.

Myös Ylivieskassa perusopetuksen etäoppilaiden perheet voivat hakea kouluruokaa kaksi kertaa viikossa. Kalajoella ruokaa on jaettu peruskoululaisille ja lukiolaisille vielä päivittäin, mutta ensi viikolla sielläkin siirrytään kahden päivän malliin.

Raahessa puolestaan jaetaan monipuolisia ruokakasseja, jotka vastaavat ravitsemukseltaan kahden viikon kouluaterioita. Ensimmäisessä jaossa ennen pääsiäistä meni noin 2 500 kassia, kun kaikkiaan Raahessa on noin 3 500 peruskoululaista ja lukiolaista.

Kuusamossa esi- ja perusopetuksen etäoppilaille kaupunki maksaa viiden euron ruokarahan koulupäiviltä. Ruokarahaa käytetään myös useammassa muussa kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)