Marin ja Niinistö rohkaisivat suomalaisia – Pääministeri: Ensi viikolla ehkä hahmottuu missä järjestyksessä rajoituksista luovuttaisiin

Pääministeri ja presidentti avasivat kampanjan, jonka on tarkoitus lujittaa suomalaisten henkistä kriisinkestävyyttä.

koronavirus
Kuvassa on Sanna Marin ja etäyhteydellä osallistuva Sauli Niinistö.
Pääministeri Sanna Marin esitteli kriisinkestävyyttä lujittavan valtioneuvoston Suomi toimii -kampanjan Helsingissä perjantaina. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui videoyhteyden avulla. Pääministeri Sanna Marin järjesti tänään tiedotustilaisuuden valtioneuvoston linnassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toivoo, että hallitus saisi ensi viikolla tietoja, joiden pohjalta se voisi hahmotella missä järjestyksessä rajoitustoimista koronaviruksen hillitsemiseksi voitaisiin luopua.

Marin sanoi tiedotustilaisuudessa perjantaina, että ensi viikolla tarkastellaan niin koulujen sulun, etäopiskelun kuin muidenkin rajoitusten tilannetta.

Kyseessä oli Marinin ensimmäinen koronakriisin aikainen tiedotustilaisuus, jonka varsinaisena aiheena eivät olleet hallituksen rajoitukset viruksen hillitsemiseksi. Tilaisuuteen osallistui myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö videoyhteyden välityksellä.

Tilaisuudessa kerrottiin valtioneuvoston uudesta Suomi toimii -kampanjasta, jolla on tarkoitus lujittaa suomalaisten henkistä kriisinkestävyyttä ja kannustaa ihmisiä tekemään hyviä tekoja.

Presidentti Niinistö sanoi tilaisuudessa, että suomalaiset nujertavat "pirulaisen", eli koronaviruksen.

– Kun me tämän mahdottoman nujerramme, kannattaa muistaa: Sille, joka mahdottoman voittaa on kaikki mahdollista, Niinistö muotoili.

Yle seurasi tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä. Seurannan voi lukea alta:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lisää aiheesta:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus