1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kurssit

Ammattiopisto tarjosi kurssia homeopaattisesta epidemiakotiapteekista, kritiikkiä tuli paljon – Rehtori: "Kyseessä oli työtapaturma"

Kainuun ammattiopiston rehtori Raimo Sivonen myöntää, että suunniteilla ollut kurssi ei sovi oppilaitoksen periaatteisiin.

kurssit
Valkoisia pillereitä ja lasipurkki vihreän lehden päällä
Ihmettelyä herättäneen kurssin olisi pitänyt eteläsuomalainen homeopaatti. Kuvituskuva.(C)2014 Monika Wisniewska Amaviael, all rights reserved

Kainuun ammattiopiston suunnitelma järjestää homeopaattinen epidemiakotiapteekkikurssi on saanut kymmeniä kummastuneita yhteydenottoja ympäri Suomea.

KAO:n rehtori Raimo Sivosen summaa, että puheluissa ja viesteissä ihmeteltiin kuinka oppilaitos on edes harkinnut lähtevänsä tarjoamaan verkkokoulutusta, jossa olisi opastettu perustamaan homeopaattinen epidemiakotiapteekki.

– On suoraan sanottuna kysytty miten olemme tekemisissä tällaisen huuhaan kanssa. Koulutus ei ole linjassa minun opinahjoni periaatteiden kanssa ja eikä sitä järjestetä, sanoo Sivonen.

Julkista kummastelua kurssista on ollut muun muassa suomalaisten skeptikkojen vuonna 1987 perustaman tieteellisen yhdistyksen Skepsis ry:n Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

Kurssin sisällöstä Sivosella ei ole tarkempaa tietoa, eikä myöskään siitä, kuka hänen alaisistaan hoksasi ryhtyä viemään kurssia eteenpäin niin pitkälle, että se jalostui koulutustuotteeksi asti.

– Kyseessä oli työtapaturma, se pääsi meidän silmien ohi. Minä rehtorina olen tästä vastuussa.

Homeopaattinen epidemiakotiapteekkikoulutus olisi liittynyt Kantri Neuvo – Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan.

Koulutuksen olisi pitänyt eteläsuomalainen homeopaatti.

Kainuun ammattiopistolla ja luonnonvara-alalla on jatkuvasti käynnissä useita koulutuksia ja kurssituksia. Niiden päätavoite on ollut maaseutuyrittäjien osaamisen kehittäminen, mutta ne eivät ole tutkintoon johtavia koulutuksia.

– Siellä on esimerkiksi raivaussahakoulutusta, luonnonyrttejä ja luonnon eri raaka-aineista kosmetiikkaa -kursseja, sanoo Sivonen.

Myös homeopaattisen epidemiakotiapteekkikurssin olisi ollut yksi koulutus monen muun joukossa. Kurssien rahoitukset nojaavat hankerahaan.

– Osallistuja maksavat itse osan näistä, tämän perutun kurssin hinta olisi ollut 50 euroa per osallistuja.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi