Hyppää sisältöön

Valion tehdaslaajennus on harjakorkeudessa Lapinlahdella

Uusi kuluttajapakkaamo valmistuu loppuvuoden aikana.

Kuva: Lapinlahden tehdas / Valio

Valion Lapinlahden tehtaan uusi kuluttajapakkaamo valmistuu hyvää vauhtia. Parhaillaan tehdään sisärakenteita ja linjastoja. Pakkaamo valmistuu aikataulussa loppuvuoden aikana.

Valio ei kerro investoinnin arvoa, mutta pakkaamo tulee jauhetehtaan kylkeen. Laajennus tuo tehtaalle muutaman uuden työpaikan.

Lapinlahden tehtaalla tuotetaan juustojen ohella myös erityyppisiä maitojauheita. Niitä on tehty tähän saakka lähinnä teolliseen käyttöön.

Uudessa pakkaamossa tullaan pakkaamaan kuluttajille myytäviä jauhetuotteita, esimerkiksi jauhemaisia lastenruokia ja laktoosittomia maitojauheita muun muassa Kiinan markkinoille. Tuotteet valmistetaan Lapinlahden tehtaan nykyisillä tuotantolinjoilla.

Tehtaanjohtaja Piia Pajarisen mukaan jatkossa Lapinlahdella voidaan keskittyä entistä enemmän kuluttajatuotteisiin.

Poikkeusajasta huolimatta maidon keräily ja tuotanto pyörii Lapinlahdella täysin normaalisti.

Pajarisen mukaan elintarviketeollisuus on hyvässä asemassa, sillä henkilökunta on tottunut normaaliaikanakin hyvään hygieniaan ja suojavaatetukseen työpaikalla.

Valio valmistaa Lapinlahden tehtaallaan teollisuuden raaka-aineeksi maito- ja herajauheita sekä kuluttajapakattuja maito- ja lastenruokajauheita yli 40 miljoonaa kiloa vuodessa.

Lisäksi juustoja valmistetaan noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa. Lapinlahden tehtaan tuotannosta 75 prosenttia menee vientiin.

Tehdas työllistää eri tehtävissä noin 280 henkilöä.

Juttua muokattu 19.4. klo 9:25: tarkennettu tietoja uuden pakkaamon toiminnasta.