Pelmaan liittymän rakentaminen alkaa vastustuksesta huolimatta Ylistarossa – Piia Kattelus pitää tilannetta pöyristyttävänä

Työt alkavat jo parin viikon sisällä. Muutostöistä valittanut valtuutettu Piia Kattelus on huolissaan liikenneturvallisuudesta ja Ylistaron elinvoimasta.

valtatiet
Pelmaan risteys Ylistarossa.
Pelmaan risteys Ylistarossa.Elina Niemistö/Yle

Pelmaan risteyksen rakentaminen käynnistyy Ylistarossa lähiviikkoina. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on allekirjoittanut (siirryt toiseen palveluun)rakentamisesta urakkasopimuksen vöyriläisen infrarakentaja Juhan Paja Oy:n kanssa.

Valtateiden 16 ja 18 liittymän uudelleenlinjauksella tavoitellaan Seinäjoen ja Vaasan välisen liikenteen sujuvoittamista. Valtatien 18 uusi linja rakennetaan nykyisen risteyksen eteläpuolelle.

Työt alkavat huhti–toukokuun vaihteessa. Kahden miljoonan euron urakan on määrä valmistua marraskuussa.

Vastustajat vaativat täytäntöönpanon keskeytystä

Ylistarossa on vastustettu uutta tielinjausta muun muassa siksi, että se jättää nykyisen risteysalueen ja keskustan yritykset sivuun valtatiestä. Vastustajat ovat keränneet adressiin nimiä suunnitelman hylkäämiseksi.

Lisäksi Seinäjoen kaupunginvaltuutettu Piia Kattelus on jättänyt Vaasan hallinto-oikeuteen valituksen Pelmaan liittymän muutostöistä. Nyt Kattelus toivoo, että hallinto-oikeudelta tulisi nopeasti päätös suunnitelman täytäntöönpanon keskeytyksestä.

– Olen pöyristynyt ELY-keskuksen toiminnasta. Olen huolissani liikenneturvallisuudesta ja Ylistaron elinvoimasta, Piia Kattelus perustelee.