IS: Suomi jäi ulos EU:n suojavarustehankinnoista – sopimukseen liittyminen kesti STM:ssä yli kuukauden

Suomi liittyi hankintamekanismiin mukaan 27. maaliskuuta viimeisenä EU-maana.

koronavirus
Päivi Sillanaukee
STM:n osastopäällikkö Päivi Sillanaukeen mukaan koronavirusepidemian tilanne muuttui merkittävästi helmikuusta niin Suomessa kuin koko maailmassa.Antti Haanpää / Yle

Suomi ei päässyt mukaan EU:n yhteisiin tarjouspyyntöihin suojavarustehankinnoista, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) kesti yli kuukauden, kunnes ministeriö alkoi ripeästi valmistella Suomen liittymistä EU:n yhteiseen hankintamekanismiin.

Suomi liittyi hankintamekanismiin mukaan 27. maaliskuuta viimeisenä EU-maana, mutta siinä vaiheessa Suomi ei päässyt enää mukaan EU:n neljään jättimäiseen suojavarustehankintaan.

STM:n osastopäällikkö Päivi Sillanaukeen mukaan koronavirusepidemian tilanne muuttui merkittävästi helmikuusta niin Suomessa kuin koko maailmassa.

– Haluan korostaa, että jos tilannekuva olisi ollut samanlainen helmikuun puolivälissä kuin mitä se oli maaliskuun puolivälissä, olisi asia varmasti mennyt nopeammin eteenpäin STM:ssä, Sillanaukee sanoo lehdelle.

Lue aiheesta lisää:

HVK:n Onni Sarmasteelta tilaamat kasvosuojaimet käyttökieltoon allergiareaktioiden takia – Sarmaste: Miksi maskeja ei toimitettu minulle?

Julkkispromoottori ja Onecoin-miljonääri ryhtyivät kauppamaan suojavarusteita – moni yrittää tehdä nyt rahaa koronakriisillä

Moni Euroopan maa on muuttanut mieltään maskeista – Kokosimme kartalle, missä ne ovat pakollisia tai suositeltuja

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus