1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa tulipalo – epäillään tahallaan sytytetyksi

Tulipalo syttyi jäähallin teknisten tilojen seinärakenteissa.

Lappeenranta
Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa syttyi tulipalo
Tulipalo syttyi SM-liigajoukkue SaiPan kotihallissa LappeenrannassaJohanna Luukko / Yle

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa syttyi lauantai-iltana tulipalo jäähallin teknisten tilojen seinärakenteissa. Palokunta sai hälytyksen jäähallin automaattisen paloilmoitusjärjestelmän kautta.

Päivystävän palomestarin Toni Jaakon mukaan varsinainen palo saatiin nopeasti sammutettua, mutta savua ehti levitä runsaasti jäähallin yleisötiloihin. Rakennuksen tuulettaminen kestää jonkin aikaa.

Tutkinnanjohtaja Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo sunnuntaina, että tulipalosta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä tuhotyö. Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, mutta tekninen tutkinta on vielä sunnuntaina käynnissä.

–Alustavien sammutustöiden yhteydessä pääteltiin, että luonnollista syttymissyytä ei ole. Se ei ole vielä kuitenkaan sataprosenttisen varma tieto.

Vahingot jäivät vähäisiksi

Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtajan Pasi Koistisen mukaan vahingot jäivät vähäisiksi. Koistisen mukaan hallin kattoa on korjattu viikolla, mutta se ei ole voinut aiheuttaa paloa.

Pelastuslaitos varautui jäähallin suurpaloon ja paikalle hälytettiin 16 sammutusyksikköä Lappeenrannasta ja Imatralta.

Kisapuiston jäähalli on jääkiekkojoukkue Lappeenrannan SaiPan kotihalli.

Palon syttymissyytä selvittävät pelastuslaitos ja poliisi.

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin tulipalon jälkiä
Tulipalo syttyi jäähallin teknisten tilojen seinärakenteissa, mutta vahingot jäivät vähäisiksi. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät mistä palo sai alkunsa. Vesa Kuitikka / Liiga-Saipa Oy

Juttua päivitetty sunnuntaina 19.4. kello 12.51. Lisätty juttuun tutkinnanjohtajan kommentti siitä, että tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Lue seuraavaksi