Johtajaylilääkäri: Uudenmaan rajojen avaamisella tuskin vaikutusta koronatilanteeseen Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on varmennettuja koronatartuntoja 113.

koronavirus
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin logo.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella varmennetuissa koronatartunnoissa ei ole parin päivän aikana tapahtunut muutosta. Kuvituskuva.Risto Degerman / Yle

Uudenmaan 15.4. tapahtuneella rajojen aukaisemisella ei luultavasti tule olemaan vaikutusta Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteeseen, Pohjois-Pohjanmaan johtajaylilääkäri Juha Korpelainen sanoo.

Esimerkiksi pohjoisen laskettelukeskusten ollessa kiinni ja sosiaalisten kontaktien välttämiseen tähtäävien suositusten vuoksi ei ole odotettavissa, että etelästä tultaisiin Pohjois-Pohjanmaalle sankoin joukoin, Korpelainen perustelee.

– Todennäköisemmin rajojen avautuminen vaikuttaa koronatilanteeseen Uudenmaan naapurimaakunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on jatkunut sunnuntaina rauhallisena, eikä uusia varmennettuja tartuntoja ole havaittu. Niitä on yhteensä 113.

Myöskään OYSissa hoidettavien koronapotilaiden määrissä ei ole tapahtunut muutosta: heitä on viisi, joista kaksi vuodeosastolla, kolme tehohoidossa.

– Luvut kertovat siitä, että rajoittamistoimenpiteet ovat tehonneet, ja tartuntaketjut on onnistuttu tunnistamaan hyvin, Korpelainen sanoo.

Koronatilanne on Korpelaisen mukaan maakunnassa ainakin nyt rauhallinen, mutta tartuntamäärien uskotaan kasvavan kesää kohti mentäessä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus