1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuun koronatartuntojen määrä pysynyt 50:ssä

Kainuun sotessa on havaittu, että koronapelon vuoksi osaa ihmisistä on arvelluttanut käydä terveydenhuollossa.

Kainuun sote ei kerro sairaalahoidossa olevien potilaiden määrää yksityisyydensuojaan vedoten. Kuvassa Kainuun keskussairaala. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Kainuun koronatilanne on pysynyt rauhallisena, eikä uusia varmennettuja tartuntoja ole ilmennyt. Maakunnassa on nyt yhteensä 50 todettua koronatapausta. Sote ei kerro sairaalahoidossa olevien potilaiden määrää yksityisyydensuojaan vedoten.

Lukuun päädyttiin perjantaina, kun Kainuun soten tietoon tuli yksi maakunnan ulkopuolella positiiviseksi testattu kainuulainen.

– Jää nähtäväksi, kuinka Uudenmaan rajojen aukaiseminen vaikuttaa tartuntojen määrään jatkossa, Kainuun soten hallintoylilääkäri Esa Ahonen pohtii.

Kainuun sotessa oltiin aikaisemmin huolestuneita siitä, jos muihin vakaviin sairauksiin liittyviä poliklinikkakäyntejä jätetään koronaepidemian takia väliin. Ahosen mukaan epäröintiä on havaittukin.

– Esimerkiksi laboratoriokäyntien yhteydessä asiakkailta on tullut kyselyitä siitä, onko sairaalaan turvallista tulla.

Kainuun sote on viimeksi 17.4. muistuttanut, että ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lui­hin ja sai­raa­laan on tur­val­lis­ta tul­la, ei­kä so­vit­tua hoi­toa tai la­bo­ra­to­rioai­kaa tu­le pe­rua.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)