Joukkokokoontumiset työllistäneet poliisia muutamalla alueella – Pohjanmaalla jopa yli sadan auton ryhmiä, Lapissa puututtu kotibileisiin

Yle kysyi poliisilaitoksilta, miten yli kymmenen hengen kokoontumiskieltoa on viikonlopun aikana toteltu.

koronavirus
Poliisi univormussaan.
Yli 10 hengen kokoontumiskielto on ollut voimassa nyt noin kuukauden. Tänä viikonloppuna joukkokokoontumiset työllistivät vain osaa Suomen poliisilaitoksista.Eerik Lappalainen / Yle

Ihmiset eri puolilla Suomea vaikuttavat pääpiirteittäin pysyneen viikonloppuna omissa oloissaan, eivätkä yli kymmenen hengen joukkokokoontumiset ole juuri työllistäneet poliisia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Suomessa on eletty nyt noin kuukausi hallituksen linjaamien rajoitusten mukaisesti.

Koronaviruksen torjumiseksi määrättyjen toimenpiteiden mukaan julkiset kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen henkilöön ja tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään.

Yle kysyi eri alueiden poliisilaitoksilta, miten poliisi on joutunut viikonlopun aikana puuttumaan erilaisiin joukkokokoontumisiin.

Monilla alueilla joukkokokoontumiset eivät ole tänä viikonloppuna työllistäneet poliisia ollenkaan. Näin kerrottiin Länsi-Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Oulun ja Hämeen poliisilaitoksilta.

Pohjanmaalla oli ollut lauantai-iltana useammallakin paikkakunnalla jopa sadan auton kokoontumisia. Poliisi oli arvioinut tällaisia kokoontumisia tapauskohtaisesti. Vaasassa porukkaa oli jouduttu hajottamaan, ja useita poliisipartioita oli tarvittu rauhoittamaan tilannetta.

Joitakin autokokoontumisia oli ollut myös Itä-Suomessa esimerkiksi Pieksämäellä ja Itä-Uudellamaalla, mutta niihin ei ollut liittynyt rähinöintiä.

Lounais-Suomen poliisi kertoo puuttuneensa alueella alle kymmeneen joukkokokoontumiseen. Porissa poliisi joutui pääsiäisenä hajottamaan jopa sadan nuoren kokoontumisia, mutta nyt tällaisia ei ole ollut. Salon torilla oli ollut joitakin nuoria koolla, mutta nuoret olivat totelleet poliisia eikä sakkoja tarvinnut kirjoittaa.

Lapissa julkiset kokoontumiset eivät ole viikonlopun aikana työllistäneet poliisia, mutta sen sijaan kaupungeissa, ja erityisesti Rovaniemellä, on pitänyt puuttua kotibileisiin, joissa on ollut liikaa ihmisiä.

Yle ei saanut tietoja poliisin tehtävistä liittyen joukkokokoontumisiin Sisä-Suomen poliisilaitokselta eikä Helsingin poliisilaitokselta. Helsingin poliisista todetaan, että kyseiset tehtävät kootaan yhteen vasta ensi viikolla.

Aiheesta aiemmin:

Joukkokokoontumiskieltoa uhmaavat nuoret uskaltavat rikkoa sääntöjä, koska paikalla on yleensä joku aikuinen vetämässä viimeisen rajan

Poliisi: Jopa sadan nuoren kokoontumisia hajotettu Porissa pääsiäisenä, sama ilmiö myös Pohjanmaalla – "Mussutusta on nyt kuunneltu riittävästi"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus