Onko sinulla idea toiminnasta, joka virkistää mieltä ja kehoa tai auttaa ympäristöä? Lahti jakaa 100 000 euron potista siivuja asukkaiden omiin hankkeisiin

Lahdessa alkaa haku osallistuvan budjetoinnin hankeideoille. Osa niistä pääsee jatkovalmisteluun, ja toteutettavista äänestetään syksyllä.

Lahti
Kävelijöitä Lahden Aleksanterinkadulla
Ideahakuun saavat osallistua kaikenikäiset lahtelaiset. Petri Niemi / Yle

Lahdessa on alkanut haku, jossa asukkaat saavat esittää omia hankeideoitaan asuinalueen tai kaupungin kehittämiseksi. Kaupunki antaa valittuihin hankkeisiin toteuttamisrahaa.

Käytössä on 100 000 euroa, josta jaetaan samansuuruinen osa pohjoiselle, eteläiselle ja itäiselle alueelle. Hakuaika on 20.4.2020–15.5.2020.

Näillä näkymin kaupungin asiantuntijat tekevät toteutus- ja kustannusarviot ehdotuksista kesäkuussa. Jatkokehittelyn jälkeen ideat etenevät äänestykseen syyskuussa. Kaupunki toteuttaa lahtelaisilta eniten ääniä saaneet hankkeet vuosina 2020–2021. Aikatauluihin voi tulla muutoksia koronatilanteen takia.

Teemat, joista hankeideoita toivotaan, ovat hyvinvointi, yhteisöllisyys, ympäristö ja liikunta. Teemat on määritelty lahtelaisten ehdotusten perusteella.

Kyse on niin kutsutusta osallistuvasta budjetoinnista. Idealomake ja lisätietoja on Lahden kaupungin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).