Laukaassa S-market siirtyy toistaiseksi ympärivuorokautiseen aukioloon

Keskimaa toivoo ympärivuorokautisen aukiolon tasaavan asiakasvirtoja.

Laukaa
Asiakas ostoskärryjen kanssa.
Monissa ruokakaupoissa aamun ensimmäiset aukiolotunnit on varattu riskiryhmien asiointiin.Laura Tolonen / Yle

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi edelleen myymälöidensä aukioloaikoja.

Maanantaista 20. huhtikuuta alkaen Laukaan S-market on auki ympärivuorokautisesti. Myymälän aukioloa varhennettiin tunnilla jo aiemmin koronavirustilanteen takia. Aamuisin asiakkaita on silti ollut ajoittain myymälässä paljon.

Jatkuva aukiolo mahdollistaa Keskimaan mukaan kuormien purkutyön siirtämistä yöaikaan, jolloin myymälän käytävät vapautuvat asiakkaiden väljempään asiointiin heti aamuksi.

– Aamun ensimmäiset tunnit ovat olleet erityisen suosittuja ja ympärivuorokautisen aukiolon toivotaan vaikuttavan positiivisesti asiakasvirtojen tasaantumiseen, jolla on suuri merkitys niin asiakkaiden kuin meidän henkilökunnankin turvallisuuteen, kertoo S-market Laukaan marketpäällikkö Nina Röppänen.

Röppäsen mukaan ympärivuorokautinen aukiolo on voimassa toistaiseksi, eikä sitä olisi aloitettu ilman poikkeusoloja.

Pidemmät aukioloajat ovat lisänneet päivittäistavarakaupoissa myös henkilökunnan tarvetta ja lomautusuhan alla olleita Keskimaan työntekijöitä on kutsuttu töihin ruokakauppoihin.

– Vapaaehtoista henkilökuntaa on löytynyt hyvin yövuoroihin. Meitä on auttanut myös se, että oman henkilökunnan lisäksi olemme saaneet Keskimaan toistaiseksi suljetuista ravintoloista ravintola-alan ammattilaisia meille avuksi, Röppänen sanoo.

Monissa ruokakaupoissa, myös Keskimaan kaikissa marketeissa aamun ensimmäinen aukiolotunti on tällä hetkellä koronavirustilanteen vuoksi rauhoitettu riskiryhmiin kuuluvien asiointiin.

Ympärivuorokautisesti palvelevissa myymälöissä suositellaan niin ikään riskiryhmään kuuluville varhaista aamuasiointia, jolloin kaikki pinnat on juuri puhdistettu.

Keskimaan ruokakaupoista yötä päivää auki ovat tähän mennessä olleet Jyväskylässä Seppälän Prisma ja Savelan S-market.