Keski-Suomessa toinen koronakuolema – menehtynyt kuului riskiryhmään

Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapaukseen liittyen ei anneta enempää lisätietoja.

Keski-Suomi
Keski-suomen keskussairaalan päivystyksen ja infektio-osaston sisäänkäynti.
Elli Tervo / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on kuollut toinen henkilö koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kuollut henkilö oli iäkäs ja kuului riskiryhmään.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti ensimmäisestä KSSHP:n alueella koronavirukseen kuolleesta henkilöstä 8. huhtikuuta. Tuolloin kyseessä oli keski-ikäinen riskiryhmään kuulunut henkilö.

Maakunnassa ensimmäinen testein varmistettu koronavirustartunta todettiin 9. maaliskuuta.

Siitä lähtien tautitapaukset ovat lisääntyneet tasaisesti. Enimmillään tartuntoja on todettu Keski-Suomessa yhdeksän sairastuneen päivävauhtia. Testein vahvistettuja tapauksia on nyt THL:n mukaan Keski-Suomessa 90 (siirryt toiseen palveluun).

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on raportoinut koronavirukseen sairastuneiden määräksi tähän mennessä 75. Luvussa eivät ole mukana Jämsän ja Kuhmoisten tartunnat, sillä ne kuuluvat Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin. Sairaanhoitopiirit eivät kerro kuntakohtaisia lukuja sairastuneista.

Luvut eivät myöskään kerro enää sairastuneiden todellisesta määrästä, sillä kaikkia, joiden epäillään sairastavan koronavirusta ei testata.

Yle Jyväskylän tietojen mukaan tiettävästi ensimmäinen Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tehohoitoon koronaviruksen vuoksi joutunut on ollut parikymppinen nainen.

Tuoreimmat tiedot Keski-Suomen koronavirustilanteesta voit lukea täältä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus