1. yle.fi
  2. Uutiset

Rehottaako koronatukka? Parturoi se kotona terävillä saksilla ja kaverin avustuksella, neuvoo ammattilainen vinkkivideoilla

Hiukset eivät välitä koronasta, vaan kasvavat niin kuin ennenkin. Jotain pitäisi tehdä, mutta mitä?

Hiustenleikkuu
Aki Korpinen leikkaa naisen hiuksia.
Omien hiusten leikkaamisen hankaluuksiin kuuluu se, että niskan puolelta hiukset on leikattava peilin kautta. Aki Korpinen suosittelee luottamaan kaveriin takahiusten tasoittelussa.Simo Pitkänen / Yle

Koronaoloissa yli kasvaneet hiukset voi leikata myös itse. Kotioloissa leikkaaminen ei kuitenkaan ole ensimmäinen vaihtoehto: hiuksille voi tehdä paljonkin leikkaamatta niitä lainkaan.

– Pinneillä tai erilaisilla muotoilutuotteilla voi asemoida hiuksia haluamallaan tavalla, ja tupeeraamalla saa tukkaan tukea ja tuuheutta. Tupeerauksella voi esimerkiksi nostaa pitkäksi päässyttä otsatukkaa pois silmiltä, sanoo hiusmuotoilija ja kampaajien kouluttaja Aki Korpinen Studio AK:sta.

Hiusten leikkaamiseen tarvitaan erittäin terävät sakset, ne ovat onnistumisen perusta. Lisäksi saksissa on eroja.

– Keittiösakset eivät välttämättä katkaisekaan hiusta heti, vaan ikään kuin ajavat sitä edellään. Silloin vaikkapa suoran otsatukan leikkaaminen on huomattavasti haasteellisempaa kuin parturikäyttöön tarkoitetuilla saksilla, Korpinen sanoo.

Korpisella on pari vinkkiä kotiparturointiin sekä naisille että miehille.

Katso vinkit naisten hiuksille

Video: Simo Pitkänen / Yle

Katso vinkit miesten hiuksille

Video: Simo Pitkänen / Yle

Jos lopputulos ei aivan täydellinen olekaan, voi lohduttautua sillä, että hiukset kyllä kasvavat taas.

Lue seuraavaksi