1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaa

Yksinyrittäjien tuen haku alkoi Vaasan seudulla – VASEK kehottaa kysymään apua rohkeasti

Yksinyrittäjien korona-avustuksen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen.

Pohjanmaa
Läheltä
Yle

Vaasanseudun kehitysyhtiö Vasek on keskittänyt henkilöstöään yksinyrittäjien tukien hakemusten käsittelyyn. Hakemuksia on päivittäin käsittelemässä kaikkiaan kahdeksan henkilöä, heistä kaksi täysipäiväisesti, muut muiden yritysneuvontatehtävien ohessa.

Tuen suuruus on 2 000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

VASEK vastaa Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin, Maalahden, Korsnäsin, Laihian ja Isonkyrön yksinyrittäjjien hakemustan vastaanottamisesta ja niiden käsittelystä.

VASEK on avannut yksinyrittäjien tuen maanantaina 20. huhtikuuta

– Halusimme seutumme molemmille kieliryhmille tasavertaisen kohtelun ja avasimme haun vasta, kun lomake ja siihen liittyvä ohjeistus oli saatavissa myös ruotsiksi. Odotamme vielä englanninkielistä ohjemateriaalia, lomake englanniksi löytyy jo nyt, yksinyrittäjätuesta VASEKilla vastaava uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

VASEKin kautta on tähän mennessä lähes 300 yritystä saanut apua ja neuvoja tilanteeseensa sekä erilaisiin tukihakemuksiin liittyen koronakriisin aikana.

– Yrittäjän ei kannata jäädä yksin huoliensa kanssa. Yhteydenotto meille, niin lähdetään selvittämään mitä voidaan tehdä ja mitä tukia hakea, sanoo Virkama.

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne ja -uutiset