Kirkkonummella ja Espoossa havaittu loukkaantunut susi lopetettiin

Susi ei aiheuttanut vaaraa ihmisille. Sen toinen etujalka oli murtunut polven kohdalta.

susi
Varg.
Susikanta on kasvanut vuodesta 2017 asti. Maaliskuisen tilanteen arvioitiin olevan 216-246 sutta.Juha Laaksonen / Yle

Espoossa on lopetettu loukkaantunut susi, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan susi oli havaittu tänään maanantaina muun muassa Kauniaisten uimahallin pihalla sekä Espoon Koskelossa. Suden todettiin liikkuvan kolmella jalalla.

Susi oli loukannut oikean etujalkansa eikä pystynyt hankkimaan ravintoaan metsästämällä, poliisi toteaa. Poliisi kertoo tehneensä eläinsuojeluasetuksen perusteella lopettamispäätöksen ja Espoon–Kauniaisten riistamiesten jäljestäneen suden.

Eläin tavoitettiin lopulta Bodominjärven koillispuolelta ja se pääsi kärsimyksistään, tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

Susi oli täysikasvuinen uros, iältään puolestatoista kahteen vuotta ja painoi 32 kiloa. Se vaikutti päällisen tarkastuksen perusteella nälkiintyneeltä.

Sudesta oli tehty havaintoja myös esimerkiksi ihmisten pihoilta. Tuoreita havaintoja oli aiemmin tänään esimerkiksi Kehä III:n läheltä Espoon Juvanmalmin ja Koskelon alueelta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Ilkka Kantola perusteli Ylelle aiemmin maanantaina, että eläimen lopettaminen on tarpeen juuri siksi, ettei loukkaantunut susi voi metsästää itse ravintoaan.

– Susi kärsii loukkaantumisestaan ja hakeutuu nyt lähemmäs asutusta. Tässä tilassa siitä voisi olla vaaraa myös kotieläimille, hän sanoi päivällä.

Kantola arvioi myös, että sama susi oli havaittu viime kuussa Lohjalla.

Länsi-Uuttamaata pidetään Uudenmaan susialueena. Siellä on aiemmin arvioitu olevan ainakin kaksi susialuetta, joilla liikkuu noin parikymmentä sutta.

Juttua päivitetty 20. huhtikuuta 2020 kello 14.58: Länsi-Uudellamaalla havaittu susi on nyt lopetettu, kertoo poliisi.

Lue myös:

Katso video: Itä-Helsingissä havaittiin susi viime keväänä.