Jämsä hakee purkulupaa Linnamäentien vanhalle kerrostalolle

Kaupunginhallitus käsittelee purkulupaa tänään. Päätösesityksen ehtona on, että Asuntorahasto myöntää kohteelle purkuavustusta.

Kuva: Yle

Jämsä hakee purkulupaa Jämsänkoskella osoitteessa Linnamäentie 19 sijaitsevalle kaupungin vuokratalolle.

Kolmikerroksisessa talossa on 18 asuntoa ja niistä 11 on tyhjillään.

Talon asukkaille pyritään löytämään kodit kaupungin vuokrataloyhtiön muista kohteista.

Talosta aiheutuu vuokra-asuntoyhtiölle noin 33 000 euron vuotuinen tappio.

Kiinteistö Oy Jämsänmäen tavoitteena on pitkällä tähtäimellä vähentää asuntokantaansa 500 asuntoon.

Yhtiö aikoo luopua ensin vähällä käytöllä olevista taloista ja sellaisista kohteista, jotka ovat tulossa peruskorjausikään.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Linnamäentien kerrostalolle myönnetään purkulupa, jos Asuntorahasto ARA myöntää kohteelle purkuavustuksen. Purkuavustushakemus on jo tehty.

Purku maksaisi arviolta 15 000 - 20 000 euroa ja olisi siis halvempaa kuin vuotuinen tappio.

Jämsän kaupungin kiinteistöjohtaja Ari Luostarinen arvioi, että mikäli purkulupa tulee ja avustus saadaan, voisi talon purku alkaa mahdollisesti jo kuluvan vuoden aikana.

Kaupunginhallitus päättää purkuluvasta kokouksessaan 20. huhtikuuta.

Luostarisen mukaan purettavaksi kaavaillussa talossa on isoja asuntoja. Nykyään Jämsässä kysyntää on entistä enemmän pienemmille, yhden ja kahden hengen kodeille.

Kaupungin vuokra-asuntoyhtiön näkökulmasta liian isot asunnot ja niiden sijainti ei houkuttelevissa taajamissa ovat yhtiön talouden kannalta isoimmat haasteet ja riskit

Keski-Suomessa myös Äänekoskella on tänä keväänä päätetty kaupungin vuokratalojen purkamisesta. Kaksioita ja sitä isompia asuntoja käsittäviä taloja aiotaan purkaa Suolahdessa, Konginkankaalla ja Sumiaisissa.