Kallionsydämen hoivakodissa ei uusia koronatartuntoja Kiuruvedellä

Myös muissa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän hoivakodeissa on tehty koronatestejä, jotka kaikki ovat olleet negatiivisia.

Kiuruvesi
Attendon hoivakoti Kallionsydän Kiuruvedellä.
Kallionsydämen asumispalveluyksikkö siirtyi Attendolta Ylä-Savon sote-kuntayhtymän vastuulle kiirastorstaina.Toni Pitkänen / Yle

Kiuruveden Kallionsydämen hoivakodissa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja, Ylä-Savon sote-kuntayhtymä tiedottaa. Hoivakodin henkilökunta ja asukkaat testattiin koronaviruksen varalta uudelleen viime perjantaina.

Testauksessa ei tullut ilmi uusia tartuntoja edelliseen, 7. huhtikuuta tehtyyn testaukseen verrattuna.

Koronatestejä on tehty myös muissa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän hoivakodeissa. Kaikki testit ovat kuntayhtymän mukaan olleet negatiivisia.

Koronavirukseen on kuollut Ylä-Savossa 13 ihmistä ja alueella on tähän mennessä varmistunut yhteensä 53 tartuntaa. 30-paikkaisen Kallionsydämen hoivakodin asukkaista 11 menehtynyt koronaviruksen vuoksi.

Ylä-Savon sote-kuntayhtymän mukaan sen kotihoidossa ja asumispalveluissa käytetään suojaimia kansallisten ohjeiden mukaisesti.

Kallionsydämen asumispalveluyksikkö siirtyi Attendolta Ylä-Savon sote-kuntayhtymän vastuulle kiirastorstaina, koska yksikön potilasturvallisuus oli vaarantunut.

Lue myös:

Kiuruvetisessä hoivakodissa kaksi uutta koronaviruskuolemaa

Hoivakodissa Kiuruvedellä tehtiin vakavia virheitä koronaepidemiassa – potilasturvallisuus vaarantui, liki kolmannes asukkaista kuollut

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus