Korona lopetti työt ja palkanmaksu loppui lähes 140:ltä Rovaniemen kaupungin työntekijältä

Palkanmaksu on keskeytetty muun muassa koulunkäynnin ohjaajilta sekä taidemuseon, maakuntamuseon, kamariorkesterin, kirjastojen ja liikuntapalvelujen työntekijöiltä.

koronavirus
Taidemuseo
Valtioneuvoston päätös sulki muun muassa taidemuseo Korundin Rovaniemellä. Miikka Miinala / Yle

Lähes 140:n Rovaniemen kaupungin työntekijän palkanmaksu on keskeytetty, koska heidän työnsä ovat loppunneet koronaepidemian vuoksi. He ovat esimerkiksi koulunkäynnin ohjaajia sekä taidemuseon, maakuntamuseon, kamariorkesterin, kirjastojen ja liikuntapalvelujen työntekijöitä.

– Työt ovat keskeytyneet tehtävissä, jotka olivat sidoksissa esimerkiksi kulttuurilaitosten ja liikuntapaikkojen aukioloon. Työt jatkuvat sellaisissa tehtävissä, jotka eivät ole sidoksissa näiden paikkojen aukioloon, kaupungin henkilöstöjohtaja Antti Määttä sanoo.

Palkanmaksu loppui myös noin puolella koulunkäynnin ohjaajista, sillä iso osa koululaisista on kotona.

Palkanmaksun keskeytymisestä ilmoitettiin Määtän mukaan 1. ja 2. huhtikuuta. Sen jälkeen palkanmaksu jatkui vielä 14 päivää ennen keskeytymistä. Tällä hetkellä ilmoituksen saaneet eivät siis saa enää palkkaa.

Ammattijärjestö kertoi aiemmin aikovansa riitauttaa työnantajan toimet.

Palkkaa taas kun työt jatkuvat

Määttä kertoo, että palkanmaksu jatkuu, kun työn este poistuu ja henkilö palaa töihin. Toisin sanoen sitten, kun koronaepidemian vuoksi määrätyt rajoitukset puretaan.

– Palkanmaksu jatkuu myös, jos henkilölle löytyy korvaavia töitä kaupungin palveluksesta. Esimerkiksi Rovaniemi Apuun on työllistynyt joitakin henkilöitä, Määttä lisää.

Rovaniemen kaupunki kertoi maanantaina, että se lomauttaa runsaat 300 varhaiskasvatuspalvelujen työntekijää. Syynä on se, että iso osa lapsista on kotona päiväkotien sijaan.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus