Savonlinna hakee tukirahaa matkailun ja kesäsesongin turvaamiseksi

Kaupunki hakee rahoitusta nimellä Savonlinna Live.

Savonlinna
Savonlinnan tiedote valotaululla
Tulevan kesän matkailunäkymät ovat arvoitus myös Savonlinnassa.Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki hakee rahoitusta Etelä-Savon ELY-keskuksen avaaman ylimääräisen ESR-haun kautta. Haku on tarkoitettu Itä-Suomessa poikkeusolojen aiheuttamiin tarpeisiin ja erityisesti pienten yritysten toimintaedellytysten turvaamiseen.

Kaupunki hakee yhteensä noin 180 000 euron rahoitusta hankenimellä Savonlinna Live.

Savonlinnan kaupungin elinkeinopalvelujen yrityspalvelupäällikkö Juha Turtiainen sanoo, että tällä halutaan tukea seudun palvelu- ja matkailualan yrityksiä selviämään tulevasta sesongista koronan synnyttämässä kriisitilanteessa.

– Koronapandemia on vakava uhka Savonlinnan seudun matkailun kesäsesongille ja alalla toimiville yrityksille, joiden liikevaihdosta suurin osa tehdään kesäkuukausina, sanoo Juha Turtiainen.

Jos maan rajat pysyvät kiinni mutta matkustaminen maan sisällä vapautuu, niin tämä antaa alueille mahdollisuuden nostaa omaa matkailuprofiiliaan.

– Meidän on tarvittaessa kyettävä luomaan kevyellä organisaatiolla ja nopeasti kesään paljon erilaista ja pienimuotoistakin toimintaa, joka kiinnostaa matkailijoita. Tässä kohtaa tarvitaan resursseja, jotta voimme toimia ketterästi ja tuottaa sisältöä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, sanoo Juha Turtiainen.

Hän muistuttaa, että matkailuyritysten on mukautettava omaa toimintaansa poikkeustilanteeseen ja panostettava muun muassa tuotekehittelyynsä. Sillä pyritään vaikuttamaan jo seuraavankin kesän onnistumiseen.

Päätös rahoituksesta saadaan huhtikuun loppuun mennessä.