1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yritystuet

Eteläkarjalaiset ravintolat saavat tukea korona-ahdinkoonsa – suurin tuki on 100 000 euroa

Tukisummat vaihtelevat muutaman tuhannen ja 100 000 euron välillä.

Pienempiä tukisummia saivat myös Säräpirtti Lemillä ja ravintola Ulappa Taipalsaarella. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Business Finland on myöntänyt Etelä-Karjalaan seitsemälle ravintolalle rahoitustukea koronatilanteen aiheuttamaan ahdinkoon.

Etelä-Karjalassa isoimman kehittämistuen 100 000 euroa saa Savon Mafia. Yritys omistaa Lappeenrannassa Bistro Lähteen sekä seitsemän muuta ravintolaa ympäri Suomen.

Ravintoloista toiseksi suurimman kehittämisrahan saa pizzeria Don Papa Lappeenrannassa. Se saa tukea 85 280 euroa. Don Papan yrittäjä ei riemuinnut rahoituksesta, vaikka raha tarpeeseen tuleekin.

– Rahoituspäätös ei ollut mikään juhlanpaikka, koska silloin murheet olivat niin suuria. Mutta tosi hyvä ja tärkeä raha se silti on, toteaa Don Papan yrittäjä Saku Hyttinen Lappeenrannasta.

85 000 euroa kehittämisrahoitusta Lappeenrannassa saa myös Kolme kiveä ravintolat eli Lappeenrannassa toimivat ravintolat: Kitchen, Tang Capital ja Wanha Makasiini.

Tukiraha ei jää pelkästään yrityksen kukkaroon

Koronarahoitushakemuksia Business Finlandille on saapunut kaikkiaan liki 20 000 yritykseltä.

Kehittämisrahoitusta voi hakea liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahan avulla yritystoimintaa täytyy kehittää siten, että yrityksen mahdollisuudet selviytyä paranevat koronatilanteen aikana ja sen jälkeen.

– Aion kehittää rahan avulla uusia palveluita, jos ihmiset eivät uskalla enää istua ja kokoontua ravintoloissa. Nyt esimerkiksi toimitan kotiin ruokia ja viinitastingeja hoidetaan netissä, toteaa yrittäjä Saku Hyttinen Don Papasta.

Hyttinen painottaa, ettei raha jää pelkästään tuen saavan yrityksen taskuun.

– Osa rahasta menee toisille toimijoille, kun kilpailutetaan palvelut, joita ollaan ostamassa.

Etelä-Karjalassa pienempiä tukisummia Business Finlandilta saavat muun muassa Säräpirtti Lemillä ja rantaravintola Ulappa Taipalsaarella. Säräpirtti saa tukea 10 000 ja Ulappa 5840 euroa.